Отидете към основна версия

1 837 15

Ердоган: Не ми пука дали ме наричат диктатор

  • арести-
  • ердоган-
  • диктатор-
  • турция-
  • ес-
  • критика

Според Ердоган Европа подкрепя терористи - ПКК

Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че не му пука дали европейските лидери го наричат диктатор или не, съобщи „Хюриет“.

„Не ми пука дали ме наричат диктатор или не. Влиза през едното ухо и излиза през другото. Това, което е от значение, е как ме нарича моят народ“, заяви държавният глава.

Думите му идват в отговор на критиките от страната на Европейския съюз заради задържането на членове на Демократичната партия на народите (HDP).

Според Ердоган западните страни ще разберат в даден момент, че това, което прави, е да „служи на народа, а не да доминира над него“.

По думите на турския президент Европа подкрепа тероризма, визирайки подкрепа към Кюрдската работническа партия (ПКК).

„Какво може да очаква Турция – която чака на прага на ЕС от 53 години – от Запада? Нека не се заблуждаваме. Ние ще вземем съдбата в собствените си ръце“, заяви Ердоган.

Факти.бг припомня, че преди дни лидери от Брюксел изразиха безпокойството си от случващото се в Турция. Върховният представител на Брюксел по въпросите за външната политика Федерика Могерини написа в профила си в Туитър, че е обезпокоена от арестите в южната ни съседка. Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц също заяви, че е разтревожен, защото опозиционната партия е ключов елемент от турския демократичен живот.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Турция маха поста премиер

    Турция ще премахне поста премиер в рамките на конституционна реформа, която ще въведе президентска система на управление. Това разкри министърът на го ...
    17.11.2016
    2 543
    12
  • Подпалиха колата на турски дипломат в Хановер

    В германския град Хановер бе подпален автомобилът на турски дипломат, съобщи „Дейли Сабах“. Новината идва часове след демонстрацията в ...
    07.11.2016
    1 227
    12
  • ЕС обезпокоен от арестите в Турция

    Европейският съюз е изключително обезпокоен от случващото се в Турция, съобщи „Политико“. Върховният представител на Брюксел по въпросите ...
    04.11.2016
    1 598
    27
Новини по държави: