Отидете към основна версия

4 964 32

Руски пилоти показвали среден пръст на немските

  • русия-
  • нато-
  • естония-
  • пилоти-
  • среден пръст-
  • руснаци

Поздрав по руски...

Снимка: БТА/ AP

Авиобаза „Емари“, Естония. Натовски самолети летят в небето. Летят и руски. Приближават се един до друг на разстояние, от което могат да си помахат. Руските показват среден пръст...

Германски пилоти се оплакаха, че руски летци са им показвали среден пръст, написа „Вашингтон поуст“.

Базата в Естония е приютила самолети на няколко съюзнически военновъздушни сили. Напрежение витае във въздуха – буквално. Руски самолети изпробват редовно готовността на НАТО, а натовските изтребители не им оставят длъжни.

Американският вестник припомня, че през последните месеци се повиши напрежението между Русия и Запада. Руският президент Владимир Путин обяви края на споразумението със САЩ за утилизацията на плутоний. Наскоро пък позиционира крилати ракети в Калининград. Ситуацията в Алепо не помага.

За седем германски пилоти на изтребители – патрулиращи денонощно в региона – ескалацията на напрежението е придобила практически ефект, изразяващ се в показване на среден пръст.

Руски бойни самолети често летят и с изключени транспондери, което ги прави невидими за пътническите самолети и увеличава риска от инциденти.

„Руските изтребители винаги са въоръжени до зъби. Летят с по шест вида ракети“, споделя подполковник Свен Якоб.

НАТО планира да изрази своите опасения на среща с руснаците и военното им ръководство. Според балтийските сили руските нахлувания във въздушното им пространство ще са с много по-чести, ако НАТО бе бди за това.

Според естонския министър на отбраната Ханес Хансо руснаците редовно тестват техните системи със своята агресивност.

След анексирането на Крим „ер полисинг“ мисиите на НАТО в балтийските страни са се увеличили, посочва „Вашингтон поуст“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: