Отидете към основна версия

1 209 0

Искам да съм посланик на Тръмп в ЕС

  • найджъл фараж

Фараж подкрепи Тръмп по време на кампанията му и изнесе реч на негов предизборен митинг

Подалият оставка лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж обяви, че с радост би приел пост в администрацията на Доналд Тръмп, ако републиканцът бъде избран за президент на САЩ, съобщи ДПА.

Фараж, който подкрепи Тръмп по време на кампанията му и изнесе реч на един от предизборните митинги на милиардера, заяви в телевизионен ефир, че много би искал да стане негов посланик в ЕС.

"Ако наистина ми предложи пост, много би ми се искало да бъда негов посланик в Европейския съюз", каза той. "Мисля, ще се справя много добре", обяви в типичния си стил Фараж.

Той определи американските избори като "много лесни" и ги сравни с юнското гласуване за Брекзит. Фараж обясни, че просто трябва да се направи избор между промяна или оставането на едно и също място.

Фараж подаде оставка като лидер на ЮКИП след референдума за излизане на Великобритания от ЕС. по-късно обаче му се наложи да застане временно начело на партията, след като приемничката му Даян Джеймс се оттегли само след 18 дни на поста. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Фараж застана зад Тръмп

    Временният лидер на UKIP Найджъл Фараж нагази в кризата, развихрила се около президентската кандидатура на Доналд Тръмп, настоявайки, че вулгарните за ...
    09.10.2016
    2 010
    4
  • Найджъл Фараж изправен пред партиен преврат

    Найджъл Фарадж, лидер на  Партията за независимост на Обединеното кралство (UKIP), е изправена пред "преврат", след като партийният ...
    14.05.2015
    880
    0
  • Фараж сформира своя група в ЕП

    Лидерът на евроскептичната британска партия UKIP Найджъл Фараж обедини сили с италианската партия "5 звезди" на бившия италиански комик Б ...
    19.06.2014
    919
    0
Новини по държави: