Отидете към основна версия

2 706 14

Турски войници искат убежище в Германия

  • войници-
  • турски-
  • германия

Те служат в базата на НАТО Рамщайн

Турски войници, които служат в базата на НАТО Рамщайн са поискали политическо убежище в Германия. Това е потвърдила общинската администрация за телевизия SWR. Ако това се потвърди от Федералната служба за миграция и бежанци, според SWR е възможна дипломатическа криза .

Колко точно военнослужещи са поискали убежище не се съобщава от съображения за сигурност, както не е известно и къде те са настанени. Скоро войниците е трябвало да се върнат в Турция. Като причина да искат убежище турските войници са посочили политическата ситуация в Турция.

Военновъздушна база в Рамщайн е щаб-квартира на ВВС на САЩ в Европа ((United States Air Forces in Europe, USAFE)) и една от базите на НАТО. Според говорителя на НАТО сред войниците, които са стационирани там, се намират около 30 турски войници.

Телевизия SWR цитира политолога Маркус Мюлер от Техническия университет в Кайзерслаутен, според който може да се стигне до дипломатическа криза. Ако Федералната служба по миграция и бежанци даде политическо убежище на турските войници, това ще означава, че Германия приема Турция като неправова държава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кои са искали убежище в Германия?

    Бивш шеф на турските разузнавателни служби разкри кои са турските военни, които са искали убежище в Германия, съобщи Sputnik. Според Исмаил Пекин у ...
    18.11.2016
    1 473
    0
  • Турски военни търсят убежище от НАТО

    Турски военни, служещи в структурите на НАТО са потърсили убежище на територията на Алианса, след провалилия се опит за преврат в Турция, съобщи Би Би ...
    18.11.2016
    1 217
    6
Новини по държави: