Отидете към основна версия

1 777 13

Корупцията в Украйна и руската агресия ще бъдат обсъдени от ЕС

  • украйна-
  • среща на върха-
  • ес-
  • корупция-
  • руска агресия

На срещата се очаква да бъдат обсъдени мерките за борба с корупцията в Украйна

Снимка АП/БТА

Различните гледни точки и цели на украинския президент Петро Порошенко и лидерите от ЕС могат да доведат до сериозни смущения по време на днешната среща на високо ниво в Брюксел, коментира Би Би Си.

На срещата се очаква да бъдат обсъдени мерките за борба с корупцията в Украйна, едно от изискванията, които ЕС постави в замяна на безвизов режим на пътуване.

Но външният министър на Украйна заяви, че фокусът на днешната среща трябва да падне върху руската агресия и разширяването на икономическите санкции срещу Москва.

Сред тревогите и страховете на Киев са и хвалебствията, които новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп сипеше по адрес на руския държавен глава Владимир Путин, по време на президентската си кампания.

Мерките за борба с ширещата се в Украйна корупция се очаква да са ключова точка в днешните преговори, водено от лидерите на ЕС Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер.

Украйна създаде нова служба за борба с корупцията, нова полицейска служба, нови електронни системи за провеждането на търгове за държавни поръчки, както и метод за проследяване на авоарите на държавни служители и политици, но ЕС иска да види, че украинското правителство продължава да полага усилия, за да се справи с този проблем.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: