Тема: Украйна

24 Ноември, 2016 08:16 1 718 13

Корупцията в Украйна и руската агресия ще бъдат обсъдени от ЕС

  • украйна-
  • среща на върха-
  • ес-
  • корупция-
  • руска агресия

На срещата се очаква да бъдат обсъдени мерките за борба с корупцията в Украйна

Корупцията в Украйна и руската агресия ще бъдат обсъдени от ЕС - 1
Снимка АП/БТА

Различните гледни точки и цели на украинския президент Петро Порошенко и лидерите от ЕС могат да доведат до сериозни смущения по време на днешната среща на високо ниво в Брюксел, коментира Би Би Си.

На срещата се очаква да бъдат обсъдени мерките за борба с корупцията в Украйна, едно от изискванията, които ЕС постави в замяна на безвизов режим на пътуване.

Още новини от Украйна

Но външният министър на Украйна заяви, че фокусът на днешната среща трябва да падне върху руската агресия и разширяването на икономическите санкции срещу Москва.

Сред тревогите и страховете на Киев са и хвалебствията, които новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп сипеше по адрес на руския държавен глава Владимир Путин, по време на президентската си кампания.

Мерките за борба с ширещата се в Украйна корупция се очаква да са ключова точка в днешните преговори, водено от лидерите на ЕС Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер.

Украйна създаде нова служба за борба с корупцията, нова полицейска служба, нови електронни системи за провеждането на търгове за държавни поръчки, както и метод за проследяване на авоарите на държавни служители и политици, но ЕС иска да види, че украинското правителство продължава да полага усилия, за да се справи с този проблем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JImbo

    5 1 Отговор
    Педро изглежда на.ран:)
  • 2 незнайко

    7 1 Отговор
    Голяма корупция има в Унрайна. Ние сме цвете сравнени с тях. Където пристига "демокрацията" това е неизбежно!!! Що се отнася до агресията на Русия, то тя е в главата на Меркел и задколисните и управници.

    Коментиран от #4

  • 3 Бате Цецо

    4 0 Отговор
    Корупцият в Украйна може да се намали като се махнат сегашното правителство и президента Петро П.
  • 4 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Ако се приемат думите ти относно "свойствата" на демокрацията за закономерност,значи ли че в РУСИЯ КОРУПЦИЯТА ПРОЦЪФТЯВА,защото е "демократична" държава?А ако липсва корупция там-значи ли че в РУСИЯ ЦАРИ ТИРАНИЯ на едноличното Путиново управление?
  • 5 Диди

    0 2 Отговор
    Незнайко,ти ще си останеш и ,,незнаещ,,.Как мислиш,Меркел е проста и не знае как стоят нещата ли?Щом искат да обсъдят проблема с корупцията,това значи,че на нея това няма как да се хареса.На Украйна е нугно развитие и представи си кои държави и колко ще плащат за това развитие.А че Русия е агресора,това е безспорно.
  • 6 Диди

    0 3 Отговор
    Незнайко,на израза ти ,,където има демокрация,корупцията е неизбежна,,моля те помисли още веднъж.Корупция има по цял свят,никоя държава не е останала пощадена от това.Но,както всеки човек знае, ,,за всяко нещо има граници,,.Защо според теб ,,демокрацията,, да е виновна за корупцията? ДЕМОКРАЦИЯ,това значи свобода.За свободата се умира,а ние я имаме.Въпроса е каг искаме да я живеем.
  • 7 Бай хой

    1 0 Отговор
    Дидке, демокрация значи народа да управлява чрез гласуване.
    На практика какво се получава нацистите неолиберасти признават само избори в тяхна полза. Ако не са по вкуса им следват платени протести, санкции, бомардировки, и всякакви революции. Видяхме пародията на избори в киев и вкарването във властта на нацистки партии. И всичко това признато и удобрено от брюксел, шмеркелита и обаньаньа. И блюстителите на свобода и демокрация забраняват медии. Да живее свободата на словото.
  • 8 Кики

    0 0 Отговор
    До Бай Хой

    Можеш ли да изброиш държави в които народа да управлява чрез гласуване?
  • 9 Кики

    2 0 Отговор
    Диди, освен Русия виждаш ли други страни агресори?
  • 10 Диди

    1 2 Отговор
    До Бай Хой.Народа не може да решава дадени проблеми чрез референдуми и пр.Защо мислиш ча се избират политици,които да ни управляват и се грижат за интересите на норода?В някои теми,или насоки може да се попита народа,но в повечето няма как да стане.Защо? ЗАЩОТО ВСЕКИ ИСКА ДА ПОЛЗВА ВСИЧКИ ПРИВИЛЕГИИ,НО ДА НЕ ПЛАЩА ОТ ПОРТФЕЙЛА СИ.А моля те не забравяй нашия манталитет,същият трябва да се пречупи,за да СПАЗВАМЕ правилата за добро развитие на нашата КРАСИВА БЪЛГАРИЯ.
  • 11 Диди

    1 2 Отговор
    Кики,виждам.Не съм съгласна с политиката на Америка.Това което желая е,Европа да стане ,,независима,, от Америка и която и да е държава.Така както върви глобалната политика,след близко бъдеще Китай ще е най мощната.Европа зопочна да се замисля върху вкичко това,Европа има потенциала са стане супер въоръжен континент,с една цел,..да защити мира в Европа.За мен няма по голям аргумент от това.
  • 12 Кики

    2 1 Отговор
    Диди,искаш Европа да е независима от САЩ!
    Ами то е все едно да искаш да станеш милионерка! Докато политиката на Русия е независима, то Европа ще бъде зависима!
  • 13 Диди

    0 0 Отговор
    Кики,аз виждам нещата по друг начин.
Новини по държави: