Отидете към основна версия

4 858 21

Чомски: ЕС е пред разпад

  • ноам чомски-
  • разпад-
  • ес

Според него Марин Льо Пен вероятно ще спечели президентските избори във Франция

„Все по-вероятно става Марин Льо Пен да спечели президентските избори във Франция.“ Това беше заявено от политическия изследовател Ноам Чомски, цитиран от Express.

Според него Brexit и победата на Доналд Тръмп в изборите в САЩ, показват, че изборът на лидера на Националистичния фронт във Франция е все по-вероятен.

„Не мисля, че Германия би започнала разпада на ЕС, тъй като там са твърде големи бенефициенти на Съюза. Разпадането на ЕС ще е трагично развитие на ситуацията. Провалилите се неолиберални политики доведоха до възход на популизма и крайнодесните движения по целия свят.

Говорим за програми, които са конструирани по такъв начин, че ще доведат до стагнация за голяма част от населението. Този фактор сериозно подкопава демокрацията, като това важи за Европа, дори повече, от колкото за САЩ. Хората са ядосани, като техните надежди за бъдещето са сринати.

Създаването на единна валута, без нужната политическа структура, е рецепта за бедствие. В еврозоната отделните нации нямат контрол над своите валути. Едни се възползват от това, повече от други, тъй като няма компенсаторна система. Гърция беше спасена след милиардни помощи от по-богатите страни, но това доведе до граждански сътресения.

В Европа, който и да бъде избран и от който и да е политически сектор да е той, политиките ще са еднакви, защото те не се определят в отделните страни. Да видим кого назначи Доналд Тръмп за финансов министър на САЩ? Нали е антисистемен? Ами той назначи човек от „Голдман сакс“, заяви Чомски.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: