Отидете към основна версия

2 298 6

Мафиот стои зад смъртта на Кенеди?

  • джон кенеди-
  • мафиот-
  • дороти килгален

Смята се, че известна репортерка е била убита, защото е била близо до неговото разкриване

На 8-ми ноември 1965 г. известния журналист и телевизионна звезда Дороти Килгален беше открита мъртва в дома си в Манхатън. Според експерти, вероятно става въпрос за свръхдоза наркотици.

Само няколко седмици по-рано тя пътува до Ню Орлиънс, за да се срещне с таен информатор. Срещата е част от нейното 18-месечно разследване за убийството на президента Джон Кенеди, пише „Дейли Мейл“.

Патологът установява, че смъртта на Килгален е причинена от комбинация от хапчета за сън и алкохол. Случаят бива приключен.

Според адвоката и писател Марк Шау обаче, смъртта на Килгален е причинена от гангстер, който се опасява, че може да се разкрие, че той е мозъкът зад убийството на Кенеди. Сега той призовава за повторно разследване на смъртта на репортерката и твърди, че става въпрос за убийство, замаскирано като самоубийство.

Според Шау в убийството е замесена група, в която присъстват Франк Синатра, мафиотският дон – Карлос Марцело и мистериозен мъж, който вероятно е убил Килгален.

Кенеди е застрелян от Харви Осуолд през 1963 г. Убийството му потриса Килгален, която започва разследване, събирайки доказателства, за това, че Осуолд не е действал сам. Събраните файлове обаче изчезват след смъртта й. Според Шау, който е бил личен приятел на Кенеди, те са били откраднати след смъртта й.

Срещу Килгален се настройва дори основателят и глава на ФБР Джей Едгар Хувър, когото тя критикува, за това, че настоява, че Осуолд е действал сам. Тя разследва дон Марцело, за когото смята, че е мозъкът зад убийството на Кенеди. Килгален дори заявява пред свой приятел, че е на път да стигне до най-голямата история на века. Според нейни близки, в периода преди смъртта си, тя се е страхувала за своя живот и живота на своите близки. Също така нейни близки твърдят, че тя никога не е давала симптоми, за това да е пристрастена към алкохола или хапчетата.

Впоследствие в кръвта й е намерено допълнително количество наркотици, но властите не са осведомени за това. За последно преди смъртта си репортерката е забелязана с мистериозен мъж в хотел в Ню Йорк. Неговото име е Джон Патаки, като се смята, че тя е имала връзка с него. Смята се, че тяхната връзка се е разпаднала, след като тя е достигнала до ключови доказателства за смъртта на Кенеди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини