Отидете към основна версия

9 761 61

Русия: Не кроим планове за нахлуване в Швеция

  • швеция-
  • армия-
  • русия-
  • нахлуване-
  • виктор татаринчев

В последно време, опасенията за агресивни действия, от страна на Русия, се увеличиха значително

Русия "няма каквито и да е планове да нахлуе в Швеция". Този коментар направи руският посланик в Стокхолм, по време на интервю за шведската обществена телевизия SVT в сряда вечерта.

Отношенията между двете страни в последно време доста охладняха, след като Швеция обвини Русия, че показва агресивната си страна, а Русия отхвърли шведските опасения, описвайки ги като "теории на Джеймс Бонд", пише изданието The Local.

"Нелепо да има каквито и да е съмнения, че Русия има специални военни планове да атакуват Швеция, Готланд, Карлсхамн, Слите ... нелепо е", заяви Виктор Татаринчев, изреждайки имената на редица стратегически места на територията на европейската страна.

"Ние уважаваме неприкосновеността на Швеция и не планираме инвазия, така че населението на Швеция може да спи спокойно, допълни посланикът.

По-рано тази година Швеция за първи път от десетилетие насам, разположи свой постоянен контингент на остров Готланд, смятан за ключово стратегическо място в Прибалтика, който все по-често започна да се разглежда като потенциална цел на руската армия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия модернизира армията на Куба

    Русия и Куба подписаха програма за технологично сътрудничество в сферата на отбраната, съобщи ТАСС. Документът беше подписан по време на среща межд ...
    09.12.2016
    2 037
    6
Новини по държави: