Отидете към основна версия

10 393 31

Руски самолет се разби в Черно море

  • русия-
  • самолет-
  • ту-154-
  • изчезна-
  • радари-
  • военен-
  • черно море

Самолетът е летял от Сочи за Латакия

Снимка: БТА/ AP

Руски самолет Ту-154 на военното министерство е изчезнал от радарите, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация на местните служби. Малко по-късно стана ясно, че машината е паднала в Черно море.

Руското министерство на отбраната потвърди, че самолет с 92 души на борда (84 пасажери и 8-членен екипаж) е изчезнал, като веднага след това е било дадено начало на операция по издирването му. Машината е излетяла от Сочи. Според източник на руското издание отломки от нея са намерени на няколко километра от брега.

В самолета са пътували и членовете на музикалния ансамбъл „Александров", който е трябвало да изнесе новогодишен концерт на военнослужещите в „Хмеймим“, Сирия. Имало е и девет журналисти, както и военни. Руските медии потвърдиха, че на борда на разбилия се самолет е имало журналисти от „Първи канал“ и „Звезда“.

Пред „РИА Новости“ източник от силовите структури заяви, че са две основните версии, довели до трагичния инцидент – техническа неизправност или пилотска грешка.

Самолетът е изчезнал от радарите минути след излитането си от летище „Адлер“ в Сочи. Източник заяви, че самолетът е паднал на седмата минута след излитането си.

В неговото издирване са се включили няколко военни хеликоптера. Руският президент Владимир Путин е бил информиран за случилото се.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу е в постоянен контакт с руския президент Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Руските власти обявиха, че е открито предполагаемото място, където е паднал самолетът. На 5.5 километра от бреговата линия е открито петно от гориво. В акваторията на Черно море са намерени и лични вещи на пътници на самолета. Отломки на машината са намерени на 1.5 километра от брега.

Руският президент Владимир Путин обяви 26 декември за ден на национален траур.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания