Отидете към основна версия

2 261 18

Украйна се готви да съди Русия

  • украйна-
  • съди-
  • русия

Причината е нарушаване на Договора за дружба, сътрудничество и партньорство

Украйна се готви да съди Русия за нарушаване на Договора за дружба, сътрудничество и партньорство. Това заявява в интервю за „Укринформ“ украинският зам.външен министър Вадим Пристайко. Той заявява, че искът се е подготвял в продължение на година.

„В договора е написано, че Русия уважава териториалната цялост и ненарушимостта на границите. Сега се позоваваме на този член и отиваме на съд“, казва Пристайко. Украинския дипломат коментира и призивите за скъсване на дипломатическите отношения с Русия, прекратяване на безвизовия режим и споразуменията, сключени през последните 20 години.

„Ние всички трябва да гледаме и да анализираме до какво ще доведе това. Например, ако споразумението за пенсиите в рамките на ОНД бъде прекратено, на бабата, която е заминала за Русия, ще й прекратят изплащането на пенсията. Кой ще пострада повече от това?“, заявява Вадим Пристайко.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 96 руснаци отлитат от САЩ

    Решението на САЩ да изгони 35 руски дипломати, ще доведе до напускането на страната от 96 руски граждани, съобщи RT. Освен дипломатите, решението щ ...
    30.12.2016
    1 528
    13
Новини по държави: