Отидете към основна версия

1 168 6

Меркел и съюзници с идея за гъвкав прием на бежанци 

  • меркел-
  • бежанци-
  • мигранти

Целта на компромисното предложение е да бъде сложен край на спора между ХДС и ХСС за имиграцията

Снимка: БТА/АР

Християндемократическият съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела Меркел и традиционният му баварски съюзник, Християнсоциалният съюз (ХСС), лансираха днес идеята за гъвкава цел за прием на кандидати за убежище всяка година, предаде ДПА.

Целта на компромисното предложение е да бъде сложен край на спора между ХДС и ХСС за имиграцията. То взима предвид безпокойствата и на двете сестрински партии, че техните разногласия ще навредят на представянето им на избори.

Канцлерът Меркел, която е и лидер на ХДС, отхвърля идеята за годишен таван на приема на бежанци в Германия. ХСС е твърдо против даването на убежище на повече от 200 000 човека годишно, като председателят на партията Хорст Зеехофер предупреди, че коалирането между двете формации след парламентарните избори през септември не може да бъде смятано за даденост.

Депутати от ХДС и ХСС представиха днес компромисното предложение в писмо до Меркел и Зеехофер. То не съдържа конкретни числа, като призовава за поставяне на цел всяка година в зависимост от хуманитарната ситуация в света и възможността на Германия да приема бежанци.
Традиционните съюзници се опитват да преодолеят разногласията помежду си в момент, когато антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" (АГ) им отнема избиратели.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Австрия с план за бежанската криза

    Австрия призова за нови мерки за справяне с имигрантския поток към ЕС, съобщи “Билд“. Австрийският министър на отбраната призова за във ...
    06.01.2017
    1 360
    1
Новини по държави: