Отидете към основна версия

1 318 6

Орбан: Да направим Европа отново велика

  • виткор орбан-
  • ес-
  • европа

Страхове за ЕС след Brexit

Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкритикува европейските лидери, че не са успели правилно да определят проблемите на Европа, съобщи Ройтерс.

Според него Великобритания може да извлече големи печалби от излизането си от ЕС. Според него е много вероятно британският премиер Тереза Мей да предложи търговско споразумение по време на срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп.

„Пред нас е опасността, че и други може да последват този пример. Ще има постоянна опасност за бъдещето на ЕС. Някои може да видят по-добри възможности в излизането си от ЕС.

Европа трябва да ангажира Тръмп в двустранни военни и икономически споразумения. Нова ера чука на врата на ЕС. Трябва да приемем реформи, които да направят Европа отново велика. Да оставим федеративни идеи. ЕС ще е силен, когато страните – членки са силни. Трябва да видим това“, заяви Орбан.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Защо национализмът е грях

    Един призрак броди из Европа. С тези думи започва публикуваният през 1848 година "Комунистически манифест" на Карл Маркс и Фридрих Енгелс. П ...
    11.04.2017
    1 980
    8
  • ЕС иска лагери в Африка

    ЕС не може да постигне сделка за ограничаване на имигрантския поток с Либия, съобщи Malta Today. До това заключение са стигнали представители на 28 ...
    26.01.2017
    1 256
    2