Отидете към основна версия

1 803 0

Горските пожари изпепелиха цял град в Чили (СНИМКИ)

  • чили-
  • пожар-
  • изпепели-
  • горски пожари

Страната е изправено пред невиждана огнена стихия

Снимки АП и Синхуа / БТА

Още международна помощ пристигна в Чили, където от дни бушуват най-страшните и мащабни горски пожари, които новата история на страната помни, съобщи Би Би Си.

Нестихващите горски пожари изпепелиха до основи цял град, и отнеха живота на още 7 души, с което броят на загиналите заради огнената стихия нарасна на 13.

Пламъците унищожиха сградите на пощата, детската градина и стотици домове в град Санта Олга, на 360 км южно от столицата Сантяго. За щастие 6000-те жители на града са успели да напуснат домовете си невредими.

Русия изпрати огромен самолет — цистерна (Илюшин Ил-76), побиращ тонове вода, за да подкрепи усилията на чилийските пожарникари, които от дни се борят с огнената стихия.

На помощ вече се притече САЩ, който също изпрати специализиран супертанкер.

В борбата с огъня участват близо 4000 пожарникари, военни и доброволци.

Многобройните, бързо разрастващи се пожари, предимно в централната част на Чили, биват разпалвани от силния вятър, високите температури и продължителната суша, които тегнат над страната.

Местните власти съобщават, че огнената стихия е обхванала площ от повече от 290 000 хектара, пише вестник Clarin.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Чили продължава да гори (СНИМКИ)

    Втора седмица Чили продължава да гори. В битката с бушуващите горски пожари се включиха повече от 20 000 души, сред които военни и пожарникари от друг ...
    01.02.2017
    1 412
    0
  • Пожарите в Чили взеха шест жертви

    Шестима души са загинали, борейки се с опустошителните горски пожари, които обхванаха централната част на Чили, съобщи Би Би Си, позовавайки се на инф ...
    26.01.2017
    894
    0