Отидете към основна версия

24 827 47

Астероид заплашва да унищожи Земята през февруари

  • астероид-
  • земята-
  • 2016 wf9-
  • дамир дамар захарович-
  • наса-
  • край на света-
  • унищожи

НАСА знае за това

Всички сме гледали филми като „Армагедон“ и „Смъртоносно влияние“, филми вдъхновени от идеята, че светът ще свърши, когато огромен астероид удари Земята. Сега, един мъж, потънал дълбоко в теориите на конспирацията, твърди, че сюжетът на тези филми може да стане реалност, тъй като новооткритият астероиди 2016 WF9, се е отправил към нашата планета.

Небесното тяло е било открито миналата година, докато преминавало през основния астероиден пояс, който се разпростира между орбитите на Марс и Юпитер.

Предполага се, че тази гигантска космическа отломка е с дължина между 5 до 10 километра, а специалисти от НАСА са изчислили, че астероидът ще премине на безопасно разстояние от Земята – приблизително на 51 млн. км. На 25 февруари.

Но самопровъзгласилия се руски астроном Дамир Дамар Захарович твърди, че НАСА крие истинските факти. Той е изчислил, че астероидът ще се разбие в някой от океаните на Земята на 16 февруари, като ударът ще предизвика цунами и други бедствия.

"Обектът, който те наричат WF9 е напуснал системата Нибиру през октомври, когато Нибиру започна да се върти обратно на часовниковата стрелка около Слънцето", пише Захарович в блога Someone’s Bones, който е посветен на обсъждането на астероида. "Оттогава, НАСА знае, че той ще удари Земята. Но те едва сега споделят информацията с хората.“

Той споменава "Нибиру", като част от сценарий за деня на апокалипсиса, когато Земята ще се сблъска с друго небесно тяло някога през този век, което ще унищожи познатия ни свят. Захарович не е първият, който развива теории на конспирацията около „Планетата Х“.

От години „Нибиру“ е в основата на много и най-разнообразни сценарии за края на света.
Различното сега е, че според руският конспиратор, края на света ще се случи следващия месец. Той обяснява, че сблъсъкът ще настъпи вследствие на гравитационно притегляне между Слънцето и друга звезда. Няма доказателства в подкрепа на тази теория.

НАСА обаче разпространи публично изявление, с което да успокои обществеността, заявявайки, че астероидът WF9 не е заплаха. В изявлението са дадени подробности за астероида, както и за друг обект, открит наскоро и идентифициран като комета.

"Траекторията на 2016 WF9 е много добре известна и в близко бъдеще обектът не е заплаха за Земята", пише в сайта на НАСА.

Ако астероид наистина се е запътил към планетата Земя, то ние определено ще видите, че идва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини