Отидете към основна версия

4 163 9

Беларус се озъби на Русия

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • русия

Противоречия между двете страни

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обвини Русия, че е нарушила договор за граничната зона между двете страни, съобщи ТАСС.

„Всичко беше договорено в споразумението от 1995 г. Говорим за международни договори и споразумения. Изведнъж един министър с едно махване сложи край на всичко това. Той просто издаде една заповед. Това не е нормално“, заяви Лукашенко.

Той заяви това, след като преди няколко дни стана ясни, че от ФСБ са поели контрола над границата между двете страни. Това стана, след като Минск отмени визите за краткосрочни пътувания. Лукашенко заяви, че неговата страна не е била уведомена за това. Той определи руските действия като „политическа атака“.

От Москва реагираха и призоваха Минск за спокойно решаване на въпроса.

„Икономическите и търговските спорове трябва да бъдат решение по мирен път. Такъв са търговските преговори. Русия се надява, че появилите се противоречия ще бъдат решение в рамките на такива преговори. Москва продължава да оказва сериозна икономическа помощ на Беларус, въз основа на съюзническите отношения между двете страни. Този въпрос е с приоритет за нас. Ние гледаме към заздравяването на връзките между Русия и Беларус“, се казва в изявление от руското президентство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: