Отидете към основна версия

3 964 13

Тръмп: Състоянието на US флота е като от Първата световна война

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • флот-
  • първа световна война-
  • президент-
  • нато-
  • военни

САЩ силно подкрепя НАТО, каза президентът

Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп сравни състоянието на военноморските сили на страната с нивата от Първата световна война. Държавният глава обеща да промени това.

Тръмп се срещна с военнослужещи в базата на военновъздушните сили „МакДил“, намираща се на няколко километра от Тампа, Флорида.

„Ще направим така, че мъжете и жените военни ще имат екипировката, ресурсите, обучението и консумативите, за да бъде свършена работата. Нашият флот е на ниска точка, почти като от Първата световна война. Това повече няма да се случи – не и при мен“, заяви Тръмп, цитиран от пресцентъра на Белия дом.

Държавният глава даде обещание под овациите на военните, че няма да позволи парите на данъкоплатците да потънат. Той също така подчерта, че „ще се погрижим за нашите велики ветерани“.

Доналд Тръмп каза също така, че силно подкрепя НАТО. „Ние просто искахме всички страни да допринесат към алианса. Много от тях дори не бяха близо“, каза US президентът.

Тръмп заяви, че предизвикателствата, пред които са изправени американските въоръжени сили, са големи. „Ние сме изправени срещу враг, който празнува смъртта и се прекланя пред разрухата. „Ислямска държава“ извършва жестокости, това е геноцид. Радикалните ислямисти са решени да ударят нашата страна, както на 11 септември, както го направиха в Бостън, Орландо и Сан Бернардино. Вижте какво се случва в Европа“, каза президентът, давайки за пример Париж и Ница.

„Америка и нейните съюзници ще победят тези сили на смъртта и разрухата. Ще ги победим. Ще победим радикалния ислямизъм. Свободата, сигурността и правосъдието ще надделеят“, каза още американският държавен глава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини