Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 07:38 3 901 13

Тръмп: Състоянието на US флота е като от Първата световна война

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • флот-
  • първа световна война-
  • президент-
  • нато-
  • военни

САЩ силно подкрепя НАТО, каза президентът

Тръмп: Състоянието на US флота е като от Първата световна война - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп сравни състоянието на военноморските сили на страната с нивата от Първата световна война. Държавният глава обеща да промени това.

Тръмп се срещна с военнослужещи в базата на военновъздушните сили „МакДил“, намираща се на няколко километра от Тампа, Флорида.

„Ще направим така, че мъжете и жените военни ще имат екипировката, ресурсите, обучението и консумативите, за да бъде свършена работата. Нашият флот е на ниска точка, почти като от Първата световна война. Това повече няма да се случи – не и при мен“, заяви Тръмп, цитиран от пресцентъра на Белия дом.

Държавният глава даде обещание под овациите на военните, че няма да позволи парите на данъкоплатците да потънат. Той също така подчерта, че „ще се погрижим за нашите велики ветерани“.

Доналд Тръмп каза също така, че силно подкрепя НАТО. „Ние просто искахме всички страни да допринесат към алианса. Много от тях дори не бяха близо“, каза US президентът.

Тръмп заяви, че предизвикателствата, пред които са изправени американските въоръжени сили, са големи. „Ние сме изправени срещу враг, който празнува смъртта и се прекланя пред разрухата. „Ислямска държава“ извършва жестокости, това е геноцид. Радикалните ислямисти са решени да ударят нашата страна, както на 11 септември, както го направиха в Бостън, Орландо и Сан Бернардино. Вижте какво се случва в Европа“, каза президентът, давайки за пример Париж и Ница.

„Америка и нейните съюзници ще победят тези сили на смъртта и разрухата. Ще ги победим. Ще победим радикалния ислямизъм. Свободата, сигурността и правосъдието ще надделеят“, каза още американският държавен глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 👽Е Т👽

    2 6 Отговор
    Този тотално изперка !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Kcaniba

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "👽Е Т👽":

    Не смей колега да приказваш такива неща за Донито , той е най великия американски президент от новата ера.

    Коментиран от #6

  • 3 Kcaniba

    6 3 Отговор
    За разлика от Първата Световна, сега амерската флота има памперсиии!!!!
    Така че - спок , Донита, ще ядете баура и ще ги пълните!!!
    Велики сте!!)))

    Коментиран от #5

  • 4 Реалист

    1 7 Отговор
    Хайде сега копейкаджиите да ми обяснят как така Доналд е по-предвидим и по-добрия избор от Хилари. Тя поне имаше опит в политиката а тоя има само изцепки (засега). Ако не друго, поне ще възпита хората при следващите избори да мислят за кого гласуват. Същото стана и във Великобритания СЛЕД Брекзита...

    Коментиран от #7, #13

  • 5 Kcaniba

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Гледай да не го ядеш ти баура скрий се от тука и не пиши по вече с моя ник.

    Коментиран от #8

  • 6 момчилов

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Така е колега ссс, аз мислех че американския флот е най-най! А те се оказаха гола вода! Нищо чудно че всеки ден пускат статии за страшните руски оръжия, оказва се че американски просто няма освен няколко нелетящи самолета в малки бройки.
  • 7 нинова

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    По-предвидим е защото руски хакери са се добрали до секретни данни за Тръмп и Хилъри, и след обстоен анализ, Путин е решил да заложи на Тръмп! Подробности за анализа не знам, това е секретна информация до която не мога да стигна, не съм руски хакер, а краварско тролче!
  • 8 ссс

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Ще пиша с който си искам ник! Тая игра дето я подхвана преди няколко дни, аз съм я измислил и няма начин да ме биеш!

    Коментиран от #9

  • 9 Kcaniba

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "ссс":

    Пиши си с който ник си искаш лично аз нямам нищо напротив а аз ще си пиша само с моя и не ме занимавайте с глупости.
  • 10 Kcaniba

    2 2 Отговор
    Колеги четохте ли последните новини ? Дони Трамп е заявил че САЩ няма да остави в беда НАТО и Украина , отлични новини. ЕВАЛА ТИ ПРАВЯ БАТЕ ДОНИ!
  • 11 кроко

    2 3 Отговор
    На това място не мога да се съглася с Трамп американският флот е един от най модерните и мощните може би отстъпва само малко на британския.

    Коментиран от #12

  • 12 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    Да, да, затова реве че иска да го увеличава и модернизира!
  • 13 Лъчо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Тръмп е имал впредвид нашият флот бе! видял е, че сме се върнали на стадий павииани като морал, а флота ни като през първата световна война, тоест почти никакъв. И докато е мислил за това чудно положение е изрецитирал фразата... явно и при тях Лапачите са на помчит много, щом и те са я закъсали като нас? дони е истински американец пейтрийт. Защо ли го плюят не вдявам?