Отидете към основна версия

1 398 1

Румънското правителство оцеля в парламента

  • румъния-
  • сорин гриндяну-
  • клаус йоханис-
  • букурещ-
  • протест

Вотът на недоверие, внесен от десноцентристката опозиция, се провали

Снимки: БТА/АР

Правителството на румънската Социалдемократическа партия оцеля след вот на недоверие в парламента, внесен от десноцентристката опозиция, като парламентаристите от коалицията се въздържаха от гласуване, предаде ТАСС.

Общо 161 парламентаристи подкрепиха вота, а 8 гласуваха против. Депутатите и сенаторите от управляващата коалиция на Социалдемократическата партия и техния партньор Алианс на либералите и демократите, както и от Демократичния съюз на унгарците в Румъния се въздържаха от гласуване.

Вотът на недоверие, озаглавен "Правителството Гриндяну - правителство на националната провокация. Не легализирайте кражбата в Румъния", беше внесен от опозиционните Национално-либерална партия и Съюз за спасение на Румъния.

Вотът на недоверие се нуждаеше от 233 гласа, за да бъде свалено правителството.

До вота се стигна, след седмицата на масови протести срещу прието от социалдемократическото правителство на премиера Сорин Гриндяну постановление, смекчаващо антикорупционното законодателство и позволяващо на редица политици да избегнат наказателна отговорност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия: Румъния е пряка заплаха

    Русия определя Румъния като преден пост на НАТО и пряка заплаха, поради разположените на нейна територия елементи от противоракетния щит на САЩ, съобщ ...
    09.02.2017
    12 517
    53
Новини по държави: