Отидете към основна версия

885 3

Протест срещу Нетаняху в Сидни (СНИМКИ)

  • бенямин нетаняху-
  • палестина-
  • сидни

Стотици пропалестински активисти протестираха в Сидни срещу визитата на израелския премиер 

Снимки: БТА/АР

Стотици пропалестински активисти протестираха в Сидни срещу посещението на израелския премиер Бенямин Нетаняху в Австралия, съобщи ТАСС.

Нетаняху пристигна вчера в Австралия на четиридневна визита. Това е първото в историята посещение на действащ ръководител на правителството на Израел.

Полицейски хеликоптер прелиташе над мегаполиса, докато демонстранти скандираха с високоговорители лозунги против подкрепата на Канбера за правителството на Нетаняху. Двете страни поддържат доста силни връзки след установяването на двустранни отношения през 1949 г..

"Тук сме да обявим, че сме против подкрепата на Австралия за Израел - расистка държава на апартейд", заяви по местна телевизия пропалестинската писателка Ранда Абдел-Фатах.

На голям плакат бе изобразен ликът на Нетаняху с мустаци като на Хитлер и думата "фашист" изписана отдолу.

Демонстрантите опитаха да стигнат до хотела, където е отседнал израелският гост, но полицията ги задържа на разстояние от комплекса, намиращ се близо до пристанището.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нетаняху: ООН проявява лицемерие към Израел

    Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху нападна ООН, заявявайки, че организацията е "лицемерна" към държавата му. Той стори това по време на ...
    22.02.2017
    930
    2
  • Тесногръдият Израел

    Анализът е на Шломо Бен-Ами за "Project Syndicate" Шломо Бен-Ами е бивш външен министър на Израел, вицепрезидент на Международния център ...
    19.02.2017
    2 224
    1
  • САЩ vs. Израел: 20 хиляди левги под водата

    Преди много, много години САЩ обещаха на Израел неограничена помощ в осигуряването на националната сигурност на страната. Оказа се, че в бъдещето терм ...
    16.01.2017
    2 800
    0
Новини по държави: