Отидете към основна версия

1 613 1

Талибани окървавиха Кабул (СНИМКИ)

  • афганистан-
  • талибани-
  • кабул

Две тежки експлозии отекнаха в афганистанската столица

Снимки: БТА/АР

Най-малко две експлозии отекнаха в Кабул тази сутрин. Талибаните обявиха, че са атакували три мишени в афганистанската столица и са причинили тежки загуби, предаде ДПА. Най-малко един човек е убит, а други 35 ранени при атаките в афганистанската столица.

Първо мощна експлозия отекна близо до сградите на парламента, министерства и Американския университет. Тя бе последвана от стрелба, съобщиха очевидци и афганистанската информационна агенция Толо нюз, цитирани от ДПА.

Според местната телевизия 1-Ти Ви нюз атентатор самоубиец се е взривил близо до Артилерийското училище, предаде ТАСС. Ранени били шестима души, сред които един полицай.

Представител на афганистанското министерство на вътрешните работи съобщи, че атентатор самоубиец се е взривил пред полицейски участък в Западен Кабул. В ход е престрелка между полицаи и неясен брой въоръжени нападатели.

Друг атентатор самоубиец се самовзриви в Източен Кабул. Според цитирания източник от афганистанското вътрешно министерство мишена на тази атака е сграда на разузнаването.

Талибаните обявиха, че са нападнали обект на разузнаването, полицейска сграда и военен наборен център, и са причинили тежки щети. Това твърдение не е потвърдено от независим източник.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: