Отидете към основна версия

12 Март, 2017 15:31, обновена 12 Март, 2017 15:31 3 449 64

Ердоган: Холандия ще си плати!

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • холандия

Ще ги научим на дипломация, заплашва държавният глава на Турция

Снимка: БТА/АР

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се зарече, че Холандия ще си плати за обтягането на двустранните отношения между двете страни, предаде "Ройтерс".

"Те със сигурност ще платят цената и ще научат що е дипломация. Ще ги научим на международна дипломация", закани се държавният глава на церемония в Истанбул.

Вчера, 11 март, холандското правителство анулира разрешението за кацане в страната на турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Това предизвика върли протести на турски граждани в Ротердам, подкрепящи президента Реджеп Ердоган и неговото правителство. По-късно последваха протести и в Истанбул.

Социалният министър на Турция Фатма Кая пък се опита да се срещне с демонстрантите, но автомобилът ѝ бе възпрепятстван от местната полиция и тя не успя да стигне до консулството, а след това бе ескортирана до границата с Германия.

Холандия е една от държавите в западна Европа с големи турски общности, които не желаят горещите спорове в турското общество, предизвикани от кампанията на президента Ердоган, да се пренасят на тяхна територия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: