12 Март, 2017 12:12, обновена 12 Март, 2017 13:42 10 762 115

Свалиха знамето на Холандия, замениха го с турско

  • консулство-
  • холандия-
  • истанбул-
  • знаме

Демонстранти атакуваха холандското консулство в Истанбул

Свалиха знамето на Холандия, замениха го с турско - 1
Снимки: БТА/АР

Протестиращи свалиха знамето на холандското консулство в Истанбул и го замениха с турско, пише "Хюриет". Турските демонстратори са успяли да развеят за кратко националния си флаг над сградата, твърдят журналисти, присъствали на събитията.

Свалиха знамето на Холандия, замениха го с турско

В последните часове напрежението между Холандия и Турция се нажежи до червено.

Факти.бг припомня, че вчера (11 март) холандското правителство анулира разрешението за кацане в страната на турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Това предизвика върли протести на турски граждани в Ротердам, подкрепящи президента Реджеп Ердоган и неговото правителство. По-късно последваха протести и в Истанбул.

Социалният министър на Турция Фатма Кая пък се опита да се срещне с демонстрантите, но автомобилът ѝ бе възпрепятстван от местната полиция и тя не успя да стигне до консулството, а след това бе ескортирана до границата с Германия.

Холандия е една от държавите в западна Европа с големи турски общности, които не желаят горещите спорове в турското общество, предизвикани от кампанията на президента Ердоган, да се пренасят на тяхна територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много им здраве на Турците

    71 7 Отговор
    Подсилване на Бълтарската гранница която е и външна за Е С
    и много по-здрави на Ердоган

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Бат Саше

    85 11 Отговор
    Дотук бяха турците. След няколко месеца, с това темпо ще се превърнат в държава от третия свят. Но човек сам каквото си направи.......Мнооого глад ще ги подгони и ислямистки гърч, от любимия им лидер. Уникален смешник, но турците са далеч по-прости и от нас. Очевадно!
  • 3 ссс

    11 58 Отговор

    До коментар #1 от "Много им здраве на Турците":

    Не така тролче путиноидно, меркелита ще оправи положението, тя си знае работата. няма да се ядосвате на нашите съседи, те са чувствителни и гореща кръв. Нали са ни съюзници в НАТО, на тях разчитаме а и ще ги вкарваме в ЕС, вскчи дето сте против ЕС и НАТО, марш при другаря ви путя

    Коментиран от #4, #111

  • 4 кроко

    10 35 Отговор

    До коментар #3 от "ссс":

    За Анчето Меркел си прав, колега , тя ще им покаже къде зимуват раците и на Реджебчо и на аверчето му Вовката и на всички останали противници на ЕС и НАТО.
  • 5 гост

    78 3 Отговор
    Крайно време е да разберат ЕВРОПЕЙЦИТЕ какво е османска империя !!! Идва ти на гости и те гони от къщата ти !!! Или ако останеш трябва да му робуваш !!! Косово сега и Македония !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 кроко

    9 22 Отговор

    До коментар #1 от "Много им здраве на Турците":

    А ти не си прав колега, ние сега не бива да се опасяваме от турците, понеже те са братушки с руснвците, а братушките на руснаците са и наши братушки, нъл тъй !!? Слава на руско-турско-българската дружба урааааааааа.

    Коментиран от #33

  • 8 Бат Саше

    45 4 Отговор

    До коментар #6 от "муруци":

    Прав си. Насила се опитаха да ги направят хора "република", но циганинът си държи да е циганин!
  • 9 Диди

    53 3 Отговор
    Холандското правителство е забранило да се правят митинги от турски политици,но турската министърка въпреки тази забрана е пътувала за Холандия.Естественно,че няма да я приемат.Турция не може да се налага над решението на дадена държава.Факт и,че в която и държава да има турци,то тези правят конфликти и правителствата са прави с това,че забраняват митинги за диктаторската политика на Ердоган.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хасан

    10 41 Отговор
    Диди, болната и стара Европа пак заболя от хроническата болест наречена фашизъм.. Запада губи влияние и това го озверява.. Сто години експлоатираха и вече идва края.. Нямат човешки потенциал,философия, идеология..
  • 12 Евро

    34 3 Отговор
    Хасанчо с неговите овце и кози са заети по пасищата на Анадола,та няма време да вдигне тоягата срещу гяурите от Холандия и цяла Европа!Туркия падна много долно и мерзко под ниската земя,та и лукови глави не фащат дикиш по калдъръма!
  • 13 Ибрикчии

    41 3 Отговор
    Хасанчо да се загърне с червеното знаме и да тръгва с каруците за родната анадолска рая!Още са в племенно-общинния строй тия туркистанци,пълна скръб!Никаква разлика с Талибаните!
  • 14 Хасан

    17 19 Отговор
    Защо така са нападателни към Русия?!много им пука за демокрацията и Путин.. Искат богатствата на Сибир за да могат да финансират 21 век.. Така както финансираха индустриалната революция с с богатствата на Близкия изток през 20 век..
  • 15 300

    32 6 Отговор
    Туркистан ще се присъедини в Европа не след 300 години,а след 2300 понеже са бавноразвиващи се на психично ниво!
  • 16 Хасан

    23 12 Отговор
    Англичаните са умни хора.. Защо ли излязоха от ЕС?Европа ще я има дали ще има съюза??
  • 17 Алла Саламова

    24 3 Отговор
    Хасанчо мечтае за екскурзия в Сибир!Взимай червеното знаме със сърпа и лек път с каруцата!Поне на безлатен труд ще ви научат!
  • 18 гостя

    43 4 Отговор
    Депортирайте турците от Холандия да копат в Анадола и шият по фабриките да ги видя
  • 19 Бат Саше

    44 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Ех, Асане! Стига избива комплекси! Цигани колкото искаш. Важното е, че естественият подбор ги праща там където им е мястото, да си платят за греховете. А ти сине майчин, заблуден, не стига че 500 години си пъшкал наравно с всички останали под тоя циганин, ами се идентифицираш даже със същия циганин..Жалкото е само, че дори и въпросните цигани не се припознават в теб, та като идеш в Турция и се наречеш турчин, ти се смеят и ти викат българин. А още по жалко е, че си объркан човек , с неясни корени и принадлежност. Вземи си въздух малко, почини си, стига скачай ако някой каже нещо за Турция. Смешен си даже. И пра пра дедите ти са раждани тук, тук си хранен, българите са те научили да четеш и пишеш, те са те лекували, сега европейски хляб ядеш и пак за някаква циганска държава блянуваш, с която освен невежеството ти, друго нищо не те свързва. Натискайте парцалите и крепете чалмите на главите, че както снощи с водни оръдия ви разпръскваха, така и към някой лагер могат да ви поведат. И тогава главния читак Ердо, освен да плюе на митинга пред събралите се овце със забрадки, друго няма да може да направи.
  • 20 Лорд

    27 7 Отговор
    Във ВеликоБритания нямаме места за овцевъди и козоядци!Вече бехме по вашия мизерен туркестански район и нямате нищо за взимане!Даже и камилите сте ги изяли бедни хасанчета!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 МММ

    35 4 Отговор
    Територията на тази ислямска държава е 97% в Азия и само 3% в Европа така, че трябва да бъде извадена от списъка на Европейските страни, и да забрави за мераците си за Европейски съюз. Да се присъединява към Азия и арабската лига , ако и там ги искат.
  • 23 Холандеца

    20 6 Отговор
    Ние си давахме старите чаршафи на турчулята да си направят чалми и тюрбани,но сега ще ги хвърлим на боклука!
  • 24 Фесове

    37 4 Отговор
    Европа храни 7 милиона турски фесове,чалми,тюрбани,шалвари и обикновени чаршафи,та ако отхапят ръката ша мрът от глад завалиите!Чичо Тръмп ще ги вкара в коловоза скоро!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Диди

    24 3 Отговор
    В турската конституция има закон,параграф 94 А,който забранява на турски политици да правят политиката си в други държави. Защо никой не пише нищо за този закон?
  • 27 Бат Саше

    24 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Ето пак комплекси!:) Радвай се, секса е хубаво нещо. Ако някой иска рязания ти, давай го... Само не знам къде ги виждаш тия "морални туркини", че имам зявиден опит с тях и не само че не са различни от всички останали жени, ами предпочитат нерязани. Всеки харесва цивилизацията, Хасане, няма как и ти да не я харесваш. От Диар Бекир до Париж, разликата е свтлинни години....Само дето и тоя Париж стана циганско ислямско гето, та затова ще ви прочистват. Демокрацията и европейските ценности са за европейците. Сигурен се вече осъзнаваш световната тенденция??? Айде със здраве! Изчакай след малко да пуснат друга статия и давай със старата песен. Ако няма какво да отговориш на някой коментар, кажи за рязания и германките...СМЯЯЯЯХ!
  • 28 Хасан

    4 13 Отговор
    Оооо Диди.. Учудваш ме.. Аз те мислех като мене от скука с биричка пиша тука.. А ти си бая подготвена..
  • 29 Хасан

    6 15 Отговор
    Бат Саше.. Поне не съм като тебе.. Да мразя всичко.. Радикал и фашист.. Аз просто обичам хората

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бат Саше

    24 3 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    Нищо не обичаш, Хасане. И аз не съм никакъв радикал, просто не искам да позволявам изоставащи в интелектуално и социално отнощение етноси, да рушат културата на белите хора. Обичам хората, но само интелигентните. Другите не ги мразя, просто надалеч от мен. Светът е голям. Моят двор си е мой!

    Коментиран от #35

  • 32 Хасан

    5 14 Отговор
    Диди, какво работиш?! Нивото ти е бая над нас.. Не си като тия задръстените дето само обиждат

    Коментиран от #36

  • 33 кроко

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    Слава, ама вече свърши тая работа с комунистическите лозунги, мързеланко! Свикнал си да папкаш без да работиш с двете леви ръчички, ама вече свърши, няма смисъл да ревеш че путин не ти направил газопровода безплатно! Сега ще трябва да работиш и и да си плащаш за газ. Иначе в тролската дупка с кюмбето.
  • 34 Хасан

    7 12 Отговор
    Бат Саше, белите хора колонизираха Америка,Африка, Индия.. Белите хора те карат да учиш Гьоте, Бальзак.. Но не учат Ботев и Вазов.. Ти бял ли си или си чернокож който се мисли за бял??

    Коментиран от #37

  • 35 кроко

    15 4 Отговор

    До коментар #31 от "Бат Саше":

    Айде стига сте му обръщали внимание на хасан, да си приказва каквото си иска, щом всички са против теб, значи проблема е в твоя телевизор, хасане. Явно че не си за тук, нито пък турците ви искат в европа.
  • 36 Диди

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Работа Пембе, ба Хасани.
  • 37 кроко

    19 3 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    къде се сравняваш с белите, бе! в турцьия да не би да учите Ботев и Вазов?! А си гледай работата! вчера ти казах защо никъде не ви искат, ти пак започна с колонизирането и империите. Да ама османската им перия отдавна я няма, а има и империи, дето като отидат на гости, не правят зулуми като вас, а правят конституции. Холандците, немците и австрийците да не са ви част от новата осмаска империя - не са. Щом са казали че не сикат агитации, мълчите и се съпбразявате с държавата, в която сте гости.
  • 38 Диди

    0 4 Отговор
    Кой страхливец пише от мое име?Какво значи ,,пембе,,?

    Коментиран от #39, #44

  • 39 Мемиш

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Диди":

    Како работиш ва каку?

    Коментиран от #78

  • 40 Хасан

    4 10 Отговор
    Диди, много прости хора ги има тука.. Седят в порно сайт и от време на време пишат тука
  • 41 Хасан

    7 9 Отговор
    Абе вярно ли е че Слави Бинев..патриота,националната,големия българин в бил кандидат от Дпс?? Целунал ръка на Доган и се покаял

    Коментиран от #48

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 факти

    17 1 Отговор
    Хасанчо му плащали от ДОСТ да пише глупости, а на тях им плаща Ердоган.Така че не се учудвайте от опорните му точки човека е длъжен да списва под всяка статия иначе няма заплата.

    Коментиран от #46

  • 44 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Диди":

    Сигурно ония страхливец, дето пише от мое име. Пембе е нещо пунда, ама питай него за повече подробности!

    Коментиран от #47

  • 45 Хасан

    3 11 Отговор
    Хасан е над партиен.. Свободен човек.. Не е от тълпата..

    Коментиран от #82

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Батко

    7 2 Отговор

    До коментар #41 от "Хасан":

    Е хасане няма да си сам лизач и ибрикчия.Само че при вас не е бинев а михайлов.И както е тръгнало твоите хора няма да минат бариерата защото 35 секции в туркието не ви стигат за шмекериите.
    Дано ти платят заплатата защото ердогрух няма да е доволен от вас и може да ви тегли с...ра.

    Коментиран от #49

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Гого

    13 2 Отговор
    Като не им изнася на Турчолята да се изнасят към Турция много се взеха на сериозно. Лошото е че Европейският съюз смята че Русия е заплаха за Европа а всъщност заплахата е Турция и лудият диктатор!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ключаря

    11 3 Отговор
    Хасане, отдавна те посъветвах, най-чистосърдечно, изчезни от форума, съвсе името си, разбиранията си, културата си и рязаната си пи. ка!
    Не си добре дошъл с подобна обща нагласа и култура в България.Или си с българско съзнание или си с турско.Точка.
    А ти твърдиш, че си с турско и това, че си български гражданин не те правело българин.
    Аз се чудя, как така в юридическото право този въпрос не е решен?
    Или пък е решен и аз не знам как!
    Ако някой знае да открехне вратата на ключаря.Обещавам ще чета наоколо и ще се ограмотя.
    Диди, като знаеш членове и параграфи ... помагай!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хасан

    1 5 Отговор
    Да ама ако не съм аз всички пишете едно и също.. Като тълпа..
  • 58 ТоШибиян

    4 7 Отговор
    Бг стадо кога ще дръзне да направи такава постъпка хахах никогас сега разбирате ли защо бг е била под робство в момента е в робство и ще бъде под робство хахах щото сте мишки хахахха пък турили на герба лъвове хахахах в целята си история бг е била като един клошар дето нема пари за дъвка ама ходи със златни копчета хахах
  • 59 ключаря

    14 1 Отговор
    Какво по-хубаво най-после всички да пишем едно и също за БЪЛГАРИЯ и все хубаво, "като тълпа", както казваш.
    Без такива турчеля, като тебе!И уж са за БЪЛГАРИЯ, ама не съвсем.
    Изповядващи религия, секта на християнството, както сами признават/ибрахим/, защото няма накъде - все пак Мохамед се е родил петстотин и няколко години след Исус.
    Турците били тук 500 години.Следователно, виждаш ли проблем?Имали претенции, териториални.Ами кого завариха тук като напъплиха прости и обезумели, без книги, без език, без култура?Кого?
    Трябва да ни целува краката цяла Западна Европа, не да ни цепи на скорости - дължи ни го и президента трябва да им го намекне на западняците, сега е момента, когато се вижда отново изостаналостта и простотията на турците.Пак казвам - никаква наука, никакви научни и технически постижения не са дошли от този народ.
  • 60 PlimP

    1 0 Отговор
    29, обичаш ти, само парите обичаш
  • 61 Нахасанавустата

    2 2 Отговор
    Марш
  • 62 Хасан

    4 6 Отговор
    Ключаря.. То българите пък са все образовани и всички нобелисти.. Много изобретения са направили
  • 63 Хасан

    2 4 Отговор
    България е толкова хубава страна че всеки бяга.. Децата на политиците отдавна са си на Запад.. Ей го Дянков имаше да плаща 25 години мортгейдж за къщата си в Вашингтон.. Дойде в България, две години беше министър и си изплати
  • 64 ключаря

    16 1 Отговор
    Хасане, ето тук сбърка, стъпа на динена кора.
    Чети сега:
    Когато османските пълчища са дошли БЪЛГАРИТЕ са имали език и писменост, език и писменост на който и която може да се слави Господ.Четири са, ако не знаеш, макар, че вече писах за това по друг повод.Четири! и единият е БЪЛГАГСКИ.Когато мангалите идват по нашите земи поробват най-старата държава в Европа - само една мъничка държава, почти неизвестна днес е по-стара от БЪЛГАРИЯ.Като толкова стара европейска държава БЪЛГАРИЯ е имала своя възход, златен книжовен и културен век и своите териториални възходи - граничили сме с днешна Германия и това беше изказано от устата на германски канцлер, но това е тема на друг разговор.
    И следват тъмните години на робството - първо е заличена интелигенцията, после църквите и религията, после разрушаването на всички БЪЛГАРСКИ културни паметници - църкви, дворци, военни съоръжения естествено военна машина, военни знания и умения.И тук да те открехна - все още някои западняци се опитват да твърдят, че най-голямото военно съоръжение, строено някога е Ейдриановия вал, ама нъцки - не е.БЪЛГАРСКИЯТ ВАЛ наречен ЕРКЕСИЯТА е най-големият строен някога в Европа - по-дълъг с 47 километра от Ейдрияновия вал.
    Да но заради проклетите изедници, мангали, османци ние сме изклани и нашата история и постижения заличени с огън и меч.Та ние имахме само 40-50 години да кажем на Европа кои сме и какво ни дължат като народ!
    Слушай турче, за комунистическите научни постижения - а те са
  • 65 ключаря

    16 2 Отговор
    те са много - като започнеш от космическите храни, минеш през шестепенната скоростна кутия, леенето с противоналягане, без което не може да издържи нито една съвременна силова машина.Да не говорим колко българи СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО стоят в основата на глобални технически постижения - кой е главния конструктор на "Боинг", кой прилуни и после излетя от луната с модул - да не би турчин! И то само за малкото време след като се освободихме от простотията и изостаналостта на турция.Само са някакви си 80 години и то през почти цялото време пак ни се пречихте с териториални и културни претенции.
  • 66 ключаря

    13 2 Отговор
    Сега, като знам колко си елементарен, ще се хванеш за последните изречения - да, ама "Боинг" - Щатите, защо не тук в БЪЛГАРИЯ.Ами къде бе, къде?, като ни я изгорихте цялата.Добре, че част от нас оцеля!Да, в Америка, защото там има материална база, до която не сте се докопали.Комунизмът за нас БЪЛГАРИТЕ беше шанс бързо да се възстановим.Още малко, ако не ни бяха разграбили /не ми се коментира кои/ имахме и космонавт и спътници с апаратура и технологии и храни и ... .Но юродите знаят кога да се намесят.
  • 67 Крилья Советов

    12 2 Отговор
    Национални предатели и потенциални помагачи на силния на деня винаги е имало и ще продължава да има! Има много сведения за България от годините на падането под османска власт. Забележете - "османска", не турска! Турция е съвременна държава, създадена от Мустафа Кемал от два преобладаващи етноса - селджуки и карамани. Сборното име е прието да е "турци", защото околните народи използвали нарицателното "турчин" като обида. Но да не говорим за това!

    България в този период е една държава с огромно влияние в Югоизточна Европа. Земите на днешна Румъния, т.е. Влашко и Молдова, са подвластни на българската аристокрация и са на път да се българизират напълно. Попречило завладяването на страната. В западните области и чак до Унгария управлявала българска аристокрация. В днешна Македония и чак до планината Олимп долу преобладаващо народът бил български.

    Каква е истината? Истината е, че цяла България не паднала наведнъж под османска власт. Има достатъчно исторически паметници и хроники, които сочат за съществуването на доста български владетели след официално обявеното от историческата наука падане под османска власт.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Крилья Советов

    7 1 Отговор
    Някои хронисти обясняват, че редица представители на завладените народи преминават на османска служба. Част от аристокрацията си запазва привилегиите. Градове като Видин и Ловеч се налага да бъдат превземани по няколко пъти през десетилетие-две.

    Съгласен съм, че държавата вече е била чужда, че администрацията е била чужда, че данъците са отивали в чуждата хазна и българската аристокрация е служила на османските интереси. В същото време обаче не можем да не отбележим, че всички тези глупости за робския характер на българина, които отдолу се изприказваха, просто не са верни! Османската империя е империя на религията и основната маса от народите в нея не е от тюркски произход. Арабите не са тюрки. Гърците не са тюрки. Босненците, сърбите, кюрдите, асирийците, арменците - те не са тюрки!

    Откъде идва голямата гордост на съвременните турци? Идва от това, че се кичат с чужди заслуги! Тъй като Османската империя е империя на религията, за да попадне човек в нейната администрация е трябвало да бъде мюсюлманин. Околните народи наричат всичките с обидното прозвище "турчин", което води дотам представителите на други народи приели исляма да бъдат също наричани "турци". Т.е. ти си грък, но си приел исляма, работиш за държавата, а всички те наричат турчин. Постигнеш добри резултати - те се пишат на сметката на османската администрация.
  • 70 Крилья Советов

    10 2 Отговор
    Ето защо някой път ми е смешно, когато някой започне да се хвали с "турските" постижения - та тези постижения имат общо с турците само в името! Адмиралът от османския флот Балтаглу е българин на османска служба, същият онзи човек, свършил решителната роля за завладяването на Константинопол. Синът на Иван Шишман загива като потушава въстание в Смирна/Измир. Има една планина в Турция, наречена "Българската планина". Как ще наречете област или природен обект с етноним, ако там не е имало българи?

    Примерите за големите "турски" дела са безброй! Самите султани на Османската империя не са тюрки, жените им не са тюрки и т.н. Освен това, голяма част от хвалебствията им идват по линия на това, че приравняват "тюрк" и "турчин". Да, де, ама узбеките не са турци, казахите не са турци, монголците не са турци...В съвременна Турция живеят още към 50 малцинствени групи, които е логично, че с времето са се откъсвали от народностите си групи, за да формират съвременната турска нация.

    По-малко гордост, аркадашлар и повечко четете!
  • 71 TR зона

    1 4 Отговор
    От тук нататък знаетел ли какво следва? На границата ще чакат 3000000 бежанци които ще залеят европа.

    Коментиран от #72

  • 72 Крилья Советов

    8 2 Отговор

    До коментар #71 от "TR зона":

    А не може ли Европа да отпусне още 100-200 милиона евро и да си построим стената, а после да си я отбраняваме с чешка, словашка, хърватска, унгарска и немска полиция? Ей така, на смени! И да си спазваме законите, които гласят, че бежанците културно пристигат на официалните гранични пунктове, където учтиво молят българските власти за убежище? Дали не е възможно да натирим нарушителите на държавната ни граница в лагери и затвори? Една твърда и отговорна българска патриотична позиция ще ни спечели уважението на Европа, а ако демократичните американци и зажаднялите европейски гейове се обадят, ще им представим данните колко бежанци приемат американските власти от Сирия общо, не само тази или миналата година. 5,000 души, за предпочитане деца, за да могат да бъдат превъзпитани. Толкова вземат американците, а те сътвориха проблема с "Арабската пролет".

    Нека сме преди всичко патриоти. В Елин Пелин не искат бежанци. По другите градове и села в България не желаят бежанци. Кога ще изпълним волята на българските граждани? Как в Унгария, Словакия, Чехия и Полша могат да откажат, а ние в България не можем? Правителството се избира непряко, но все пак от народа.
  • 73 клчючаря

    3 1 Отговор
    Не се бой, TR зона.Оправяли сме се и с по-лоши неща.
  • 74 колю

    0 0 Отговор
    Оня дето се прави на М....лчо ,освен че си е платен дразнител, взе и много лични неща да пита- Адреси да ходел на гости , какво работиш ,бял ли си или черен и много други ? Малко ,по-малко насоките на сведените му задачи се променят . Мислете преди въобще да му обръщате внимание .
  • 75 Хасан

    1 1 Отговор
    До Крылья советов.. Мерси за богата информация.. Добре е човек да спори с интелигентни хора.. По това което си написал съм съгласен че Османската Империя не е етническа империя ами империя на една династия,един род, фамилия.. Имало е много родове но Осман е изпъкнал сред тях. Религията и религиозните закони са били ислямски..
  • 76 Хасан

    1 4 Отговор
    И именно заради това отношенията са били между мюсюлмани и християни.. Затова в тая култура няма понятието етнос,етнически геноцид и така нататък.. Няма и културна асимилация.. И децата на християните също са имали възможност да правят кариера.. Тя е била наша обща империя -на турци,българи,гърци,сърби,араби,кюрди и други..
  • 77 Хасан

    1 2 Отговор
    До Крылья советов.. Тогава идва въпроса за етноси? Това е биологичен генен продукт или социален продукт.. В западното общество това е биологичен продукт.. Чист ариец ,чист българин и така нататък.. Докато в източните държави -Русия, Турция това е социален продукт.. Руснаците са руси,мургави, с дръпнати очи, високи, ниски. Нямаме чиста руска нация

    Коментиран от #83

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ключаря

    4 1 Отговор
    Ей, чалма, където "не ти стиска" мълчиш.
    Пак се появи и то там, където можеш да атакуваш.
  • 80 Хасан

    1 2 Отговор
    До Крылья советов.. Ленин беше умен човек.. Усети идващата опасност -национални етническите държави.. Те бяха обхванали Европа и Османската Империя и направи революция.. Взема социалистическа идея и създаде страна на съветите! Над национална държава и превърна регионалната феодална държава Русия в глобалния играч Съветски съюз
  • 81 Хасан

    1 0 Отговор
    Диди,знаех че сте начетена..
  • 82 гостуващ

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Ако си религиозен пак си в тълпата, ама в друга тълпа, като решиш този въпрос може да ти отпаднат някои проблеми в общуването. Понякога звучиш доста миролюбиво и толерантно. Не се връзва с религиозността, особено с исляма.Преструваш ли се? Смяташ ли наистина, че да получиш 60 девственици, които след първото е.ане вече няма да са девственици, може да бъде върховния смисъл на живота, толкова върховен, че да се взривиш за това с омраза в душата и на лицето. Е за това хората толкова мразят исляма, че са готови русофили и русофоби (кръвни врагове) да се сдружат срещу тебе. Като се изцепиш понякога, коментарите след теб изпадат в такава еклектика, че не може да се разбере кой с кого е срещу кого е, откроява се са мо тенденцията "всички срещу хасан"
  • 83 Крилья Советов

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Хасан":

    Е, не си прав според мен! Вашите владетели са имали особен манталитет на действие - хванеш съседната област и я подчиниш. После ги принуждаваш и те да бият шамари на следващия противник. Ислямизираш едни 20% от населението във време, в което християнските народи биха отритнали всеки изповядващ исляма. Какво се получава в Османската империя? Получава се, че бившите християни влизат в управлението. Същото правят и арабите от Египет и Сирия, кюрдите, арменците-мюсюлмани и т.н. И ето ти един народ. Всеки мюсюлманин е турчин и толкова!

    А в Уикипедия е написано доста ясно, че броят ученици измежду християнските деца е бил много по-голям, отколкото между децата на мюсюлманите. Накратко, чиста раса в Османската империя няма как да има, а в същото време цялата държавна администрация е доминирана от представители на приели исляма чужди народи.
  • 84 Крилья Советов

    1 1 Отговор
    А, че населението в днешна Турция е обществен продукт, каквото и да значи това, е в общи линии ясно! Докъм Първата световна война в съвременна Турция живеят около 28 милиона души, разбира се, останали са почти само мюсюлмани и според тогавашната турска конституция - всеки мюсюлманин е турчин. Така че са обединени всякакви националности и раси и всичките твърдят, че са турци. Свършват войните и сега сте 70-80 милиона само в Турция.

    Така се създава нация! Разбираш ли, преди стотина - двеста години предците на някой са гърци, приели исляма, днес децата им са стопроцентови турци. Или са били араби, но днес никой не би предположил. Затова хората ти разправят, че Турция е млада държава - ами, да - има-няма 130 години от преврата в Истанбул.
  • 85 Хасан

    3 0 Отговор
    Била е нещо като днешна Америка. А чел ли си че евреите идват и искат от султана финансовата система, те да събират данъци,банки и султана им отказва.. И създават САЩ.. Илюминати.. Ако си чувал.. Нов народ,нова държава,нова религия протестантска.. Цялата финансова система е в техните ръце

    Коментиран от #87, #88

  • 86 Хасан

    1 0 Отговор
    То и САЩ са с 200 годишна история, няма етнос американец.. Има ама са в резервати.. Искам да кажа че те също са социален продукт.. А не биологичен.. И докато биологичния продукт се възпроизвежда от себе подобните си то социалния продукт използва най добрия генетичен материал за да се развива -еничерство!!

    Коментиран от #90

  • 87 гостуващ

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Хасан":

    А замислял ли си се кой може да е създал и исляма и христианството (забрави мохамед за малко, колкото да ти поиграе свободно въображението)
  • 88 Крилья Советов

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "Хасан":

    Чувал съм, разбира се, но султанът не им отказва! Напротив, използва ги по предназначение - събират данъци, както спомена, други неща правят, даже във войската участват. И днес ги има там доста. В онези векове са избягали от Испания и Португалия.
  • 89 Хасан

    1 0 Отговор
    До гостуващия -зависи кой Ислям.. Радикалния, политизирания породен от безсилието срещу нашественика или Тоя в който имаш духовен мир, усещаш философията на изтока.На Запада му трябва радикален ислям за да има враг срещу който да се обедини.. Защо не Русия?! Много е далече и бие.. Тогава остава оня беден човечец който бачка в Европа до скъсване за да си изхрани семейството.

    Коментиран от #92, #94

  • 90 Крилья Советов

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Хасан":

    Да, в общи линии е същото. В Европа - Елзас и Лотарингия. Били германци, в един момент станали французи. Такъв е животът, такива са империите - многонационални.
  • 91 Хасан

    1 0 Отговор
    Намекваш за евреите. Че са създали религиите..

    Коментиран от #93

  • 92 Крилья Советов

    0 1 Отговор

    До коментар #89 от "Хасан":

    Е, не е точно така! То ако си стои човечецът и бачка до изнемогване в Европа на никой няма да прави впечатление, ще го приемат. От 60-те години на миналия век ги приемат и доскоро нямаше радикален ислям в Европа. Отделен е случаят.

    Имам познати от Узбекистан. Спират машината по време на работа, докосват си челото и започват да се молят. Никой не им пречи, никой не им се смее, подиграва. Няколко пъти на ден намаз.
  • 93 Крилья Советов

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "Хасан":

    Явно, да. Има такива теории в науката, че ислямът е еврейска секта, създадена за борба с християнството. Много съвпадения, но тези съвпадения лесно могат да се обяснят и по друг начин. Все пак родоначалникът на исляма се опира на базисните знания за християнство и юдаизъм, така че е логично идеите да са сходни.

    Коментиран от #95

  • 94 гостуващ

    0 1 Отговор

    До коментар #89 от "Хасан":

    Този ислям дето ти дава "духовен мир, усещаш философията на изтока"регламентира ли отношенията между хората, как го изучаваш, владееш ли арабски, или си чул нещо оттук оттам и си фантазираш собствена версия, плаши ли те мисълта, че отвъд живота няма нищо (каквото "преди", такова и "след" живота)
  • 95 гостуващИ

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Крилья Советов":

    Искам да направя корекция: не за борба с християнството, а за да може една малка група хора (веща в управлението) да контролира друга голяяяма група хора, превръщайки я в стадо. Тайните на тоя бизнес са в други свщенни книги дет не са за всеки.

    Коментиран от #102

  • 96 Хасан

    1 0 Отговор
    Крылья советов аз те мислех за комунист -атеист бе човек.. Почна за християнството да говориш..

    Коментиран от #104

  • 97 Хасан

    1 0 Отговор
    До гост. Човек е единственото животно което знае че ще умре.. И това е шок който го знаем.. Религията е тая която ни дава смисъл на живота, да сме добри,милосърдни без значение дали сме християни или мюсюлмани.. А колкото до девиците.. Ние вярваме че там някъде духа ни пак ще се събере с хората които сме обичали в тоя живот.. И за това не се боим от смъртта

    Коментиран от #100

  • 98 гостуващ

    0 0 Отговор
    Борбата с христянството е тактическа подробност, функциите на религията са много повече и много по мащабни. До тях може да се дотигне като се анализират общите принципи за структуриране на религия от примерите, които са ни налични и какъв ефект имат разликите в примерите. За да се занимаваш с такъв анализ, обаче, трябва да си извън религията и да си наясно и от разни други науки, които помагат да се изясни общата картинка. Нямам такъв капацитет.

    Коментиран от #103

  • 99 Хасан

    0 0 Отговор
    Аз също нямам такъв капацитет.и в интерес на истината някои "пътуват " анализират за да намерят мястото си в религията .. А аз приемам като даденост
  • 100 гостуващ

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Хасан":

    Не си разбрал единия от въпросите ми. Нуждата да вярваш, че имаш дух, който ще живее след смъртта, породена ли от това, че се страхуваш от възможността да няма нищо отвъд живота (колкото те е имало преди да се родиш, толкова ще те има и след като умреш)
  • 101 гостуващ

    0 0 Отговор
    до хасан:
    Невъзможно ли ти е да намериш смисъл в живота, без вярата в нещо хубаво извън него? Страха ли ти пречи да го направиш (не се заяждам).
  • 102 Крилья Советов

    0 1 Отговор

    До коментар #95 от "гостуващИ":

    ТоВ това ясно като характеристика на всяка религия. Коментарът на Хасан се насочи към евреите и затова предположението ми беше в тази връзка, тъй като не беше попитано изрично за религиите, а за християнството и исляма и техните създатели.

    В тази връзка може да се посочи и самото разделение на труда или дори разделението в обществото, а не само церемониалната функция и общественото положение покрай религията. Шефът е шеф и следователно е в управлението на обществото. Работникът е прост изпълнител.
  • 103 Крилья Советов

    1 1 Отговор

    До коментар #98 от "гостуващ":

    Борбата с християнството НЕ Е тактическа подробност, ако приемем исляма като създаден от юдейските свещеници за разправа с господстващата около тях религия по време на римската окупация. Общите примери за контрол на обществото от малката група първосвещеници са лесно обясними и за това не е необходимо да се анализират в основи корените на всички световни религии, достатъчно е да отворим днешния вестник или да отидем на работа. Какво ще видим там? Много на брой работници, малко на брой шефове. С какво ви контролират? С парите за месечната издръжка, със социалните придобивки, с жената, която ще си отиде, ако не се вписвате в подредения (от други) свят...
  • 104 Крилья Советов

    3 1 Отговор

    До коментар #96 от "Хасан":

    Никакъв комунист не съм аз, още по-малко атеист. Обикновен римокатолик, макар това да не е от значение. Поначало религиозността на хората е предимно в малко външни обряди, колкото се почувстваме част от група хора и да подчертаем това, че сме социални животни.

    Вярата в живота отвъд е маловажна от гледна точка на подчертаната функция на религията като инструмент за контрол над масите. Масите тръпнат в очакване и надежда това, което нямат тук, да го получат там, защото животът е жесток, материален, кървав. Не е вярно, че животните не се боят и страхуват. Хващаш котка на улицата - сърцето ѝ тупа като че ще изскочи. Разбира се, че осъзнава риска да умре. Това е причината животните да бягат, защото в природата който не бяга достатъчно бързо, ще бъде изяден. Просто нито котката, нито друг животински вид може да направи нещо с това, че ще умре. Ами, ще умре и толкова. Всъщност, виждал съм скорпион, който осъзнава, че не може да избяга и се самоубива с удар в собствения си тил.
  • 105 гостуващ

    0 0 Отговор
    Приемам някои пояснения, които даваш, но си настоявам, че има една тънкост , която не успях да изясня добре. Евреите не се борят с християнството директно, правят така, че някой друг да се бори вместо тях (смятам това уточнение за важно). И когато казах " тактическа подробност" имах предвид, че е един от многото тактически ходове. Борбата с християнството и всичко друго което изреждаш са просто примери за прилагането на една наука, (нищо свръхестествено, просто наука, знание за естествени явления от материалния свят). И сега трябва да уточня, че е грешно да се каже "евреите", защото "тези" не се сформират на етнически принцип, поради което е трудно да ги идентифицираш като група, за която да предположиш нещо. Смятам, че се сформират на базата на усвояването на някакви знания + някакви качества в характера или специфичен морал, който определя общуването помежду им. Самия еврейски етнос също е сред "стадата", дори когато му се възлага по особена роля, но не си ги предтавяй като бутафорните масонски ложи, нещо по-различно е ама не съм толкова на ясно, че да го разянявам.

    Коментиран от #112, #113

  • 106 гостуващ

    0 1 Отговор
    Крилья Советов, чел ли си библията?
    Хасан имаш ли си свещени книги, как се образоваш за религията си?
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Хасан

    1 1 Отговор
    До гостуващия. Нямам свещени книги.. Да ти кажа не съм и чел..
  • 109 Хасан

    1 1 Отговор
    Но за разлика от християнството исляма няма кастова система.. Ходжата няма функциите на свещеник Той е най обиконвен човек.. Джамията не е свещено място както църквата.. А просто място за молитви.. Целия свят е дом божий

    Коментиран от #110

  • 110 гостуващ

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "Хасан":

    До Хасан: От няколко поста се опитвам да получа отговор на един въпрос за отвъдното, но го избягваш. Не се заяждам. Искам да разбера какво те принуждава да поставиш между себе си и себеподобните ти бог; вместо да общуваш директно хората. Същото бих попитала и Крилья Советов, но усещам, че като се намесих в разговора ви създадох малко хаос и не се разбира кой на кого за какво отговаря. Искам да знам плаши ли те атеистичната теза във въпросите дето избягваш.

    Коментиран от #114

  • 111 Ото

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "ссс":

    Турците са всякакви, както и навред по света. Но самият Ердоган и онези Ястреби като него превръщат проблема на Турция зав лизане в ЕС. защото не искат да изпълнят условията за членство. А те са ясно написани. Аз самият не харесвам някои неща в законодателството и тук и за ЕС, но никой не ме е и питал. Но и не мисля, че ЕС е лоша идея. Просто Меркел и глобалистите вкараха неконтролируеми многомилионни маси и това създаде безпорядъка трудности за местните народи. А сред тия има много радикали те вече превърнаха идеята Шенген в САМОУБИЙСТВО. защото гаранция срещу терористи няма никъде и никога, но да се движат непознати маси насам натам е пълен абсурд откъм охрана. То едни запалянковци превръщат живота на ченгетата в ад, а ако са милиони имигранти ще побъркат и ченгетата и нас селяндурите - не ги знаеш коий какъв е, какво иска, накъде отива? така, че самият Ердоган тръгна по пътя не къмчленство в ЕС, а обратно с диктаторските си похвати. Сега открито върви към диктатура. А и тия капризи - да правели митинги в подкрепа а Ердоган в чужди страни противоречат на самите държавни разпоредби. Но реално погледнато, все повече ръководството на Турция заприличва на методиките на Адолф. А това не вдъхва доверие, а страх сред другите страни. Кой харесва диктаторите?
  • 112 Крилья Советов

    2 1 Отговор

    До коментар #105 от "гостуващ":

    То няма тънкости за изясняване! Предположението бе, че говориш за евреите, защото въпросът не бе формулиран като "Знаеш ли каква е целта на религиите въобща или кой стои зад тях?", а бе дадено само християнството и исляма. Затова Хасан реагира така, а аз го подкрепих в разсъжденията.

    Мен цялата "Теория на конспирацията" доста ме дразни. Всеки и навсякъде вижда евреите, ромите, някакъв заговор. Съгласен съм отчасти, да, хората се договарят за какво ли не, ама да обвиня за повишаването на цената на тока няой евреин няма как да стане!

    Говорим за доста различни неща! Не става дума и изобщо не е ставало дума да се извежда Бог или каквато и да е негова инкарнация в разговорите с околните, но това се случва, защото светът е поляризиран. Хората се разделят по различни признаци - футболни пристрастия, цвят на косите, предпочитани марки автомобили. Не виждам някой да е толкова непримирим, че да извежда религиозния признак пред контакта с хора.

    За първи път споменавам, че съм католик, нали?
  • 113 Крилья Советов

    2 2 Отговор

    До коментар #105 от "гостуващ":

    Тактически проблем е борбата с християнството ли? Един от многото примери за тактическа борба... Пълни глупости, освен ако не се занимава човек с психология или психиатрия. В такъв случай обаче се приема за даденост, че човекът отсреща "вярва" в нещо свръхестествено и стремежът на психолога/психиатъра е да "разбере", т.е. да даде диагноза. Психиатърът/психологът няма познания в областта на историята на държавите/обществата/религиите, той просто приема "обектите" за повредени и започва с тезите си.

    Цялата работа тръгна от създаването на турското общество преди 150-200 години и къде са корените му, какви са пътищата на създаването му, кое стабилизира и укрепва това общество, за да се стигне до днешното място на Турция сред 20-те най-големи икономики в света. Психологът/психиатърът не може да ми даде отговор на този въпрос, той се рови сред преживяванията/спомените/разбиранията на един човек и се стреми да постави диагноза. Диагнозата обаче не отразява събитията в тяхната реалност и естественост, няма как да каже да, имало е геноцид или не, не е съществувало противопоставяне. Тя е продукт на това, че някой анонимен се опитва да вкара инструментариума на съответната наука в един форум, при което информацията е крайно ограничена и една оценка на чуждия характер би била доста неправдива, но този някой се мисли за способен на оценка.
  • 114 Крилья Советов

    1 3 Отговор

    До коментар #110 от "гостуващ":

    Създаде не малък, а огромен хаос! Твоят първоначален въпрос беше дали Хасан осъзнава кой е създал християнството и исляма. Не религиите въобще, а именно християнството и исляма, като християнството е написано с "а", но няма да се сърдя :-). После високомерно обясняваш, че с помощта на религията малко на брой хора управляват множеството, без да се концентрираш върху факта, че цялото общество е структурирано именно така. Накрая задаваш въпроси, които трябва да доведат до яснота дали някой поставя Бог между себе си и множеството.

    Нека ти задам въпрос. Дали ако си привърженик на "Левски" ще пречупваш твоето възприятие за футбола през призмата и на любимия отбор? Дори и да не навираш в погледа на останалите своята клубна принадлежност, дали няма да има такова отношение, чрез което да се долавят симпатиите към клуба? Също ще искаш останалите да те уважават независимо от твоите футболни пристрастия, за които са уведомени и наясно?
  • 115 ИЗЕТ

    1 3 Отговор
    nay krasivoto znam na sveta