Отидете към основна версия

2 208 40

Путин настоява за мир в Украйна

  • владимир путин-
  • украйна-
  • мински споразумения-
  • хорст зеехофер

Силният човек в Кремъл е потвърдил ангажимента си към Минските споразумени

Снимки: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин е потвърдил ангажимента си към Минските споразумение на срещата си вчера в Москва с премиера на германската федерална провинция Бавария Хорст Зеехофер. Новината съобщи ДПА, като се позова на германския политик.

Зеехофер каза, че е попитал Путин нееднократно дали подкрепя споразумението за прекратяване на конфликта в Украйна, а руският президент отговорил безусловно.

Баварският премиер заяви, че Украйна също има за задължение да се постигне мирно решение.
Германия помогна за уреждането на Минските споразумения по време на преговорите за сключването им в беларуската столица. От месеци обаче се наблюдава липса на особен напредък в тяхното прилагане.

Отношенията с Москва имат икономически измерения за избирателите на Зеехофер, тъй като търговският обмен между Бавария и Русия за 2016 г. възлиза на около 7,62 милиарда евро, отбелязва ДПА.

Това е спад в сравнение с отчетените 13,1 милиарда евро през 2012 г. в двустранната търговия, която е спъвана от санкциите. Русия обаче остава един от най-важните търговски партньори на Бавария.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Меркел отива в Русия

    Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще лети до Москва на 2 май, съобщи ДПА, позовавайки се на думи на баварския премиер Хорст Зеехофер. Очаква се в ...
    16.03.2017
    2 510
    15
  • Си Ен Ен: Путин е най-могъщият човек

    Американският телевизионен гигант Си Ен Ен показа преди няколко часа филма си за президента на Русия Владимир Путин. Автор на документалната лента, оз ...
    14.03.2017
    8 316
    27
  • ЕС удължи санкциите срещу Русия

    ЕС удължи с още шест месеца - до 15 септември 2017 г. - действието на индивидуалните санкции срещу граждани и фирми в Русия и Украйна, отговорни за де ...
    13.03.2017
    1 474
    19
Новини по държави: