Отидете към основна версия

2 577 2

И Великобритания забрани лаптопите на борда на самолети

  • лаптоп-
  • забрана-
  • борда-
  • самолет-
  • тероризъм

Лондон последва примера на САЩ

Снимки: БТА/АР

Великобритания последва примера на САЩ и забрани лаптопи и други по-големи електронни устройства в салоните на самолетите, съобщи говорител на правителството в Лондон. Мярката включва полетите на 14 авиокомпании, пристигащи в Обединеното кралство от пет арабски страни и Турция.

Американските власти наложиха по-рано през деня забрана на внасяне на големи електронни устройства в пътническите салони на самолети на 9 авиокомпании, идващи в САЩ от летища в 8 страни от Близкия изток и Северна Африка.

Забраната се отнася за полети от Йордания, Египет, Турция, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Кувейт, Мароко и Катар и излитащи от летищата в Аман, Кайро, Кувейт, Доха, Дубай, Истанбул, Абу Даби, Казабланка, Рияд и Джеда.

Съгласно забраната министерството на вътрешната сигурност на САЩ ще изисква от пътниците да сложат в багажа, който отива в товарното отделение на самолетите, големи електронни устройства като таблети, преносими компютри, преносими дивиди плейъри, камери, конзоли за игри, четци. Забраната не се отнася за смартфони.

Досега повечето национални превозвачи от посочените по-горе страни обявиха, че ще се съобразят с новата мярка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: