Отидете към основна версия

1 113 7

Фийон обвинен във връзки с Путин

  • франсоа фийон-
  • връзки-
  • владимир путин

Разследват го за афера с ливански милиардер

Френският кандидат за президент Франсоа Фийон е заподозрян за връзки с руския президент Владимир Путин, съобщи „Индипендънт“.

Счита се, че Фийон е получил $ 50 000, за да уреди среща на ливански милиардер с Путин. Смята се, че той е използвал контактите си, за да уреди две срещи на милиардера Фуад Мазуми през 2015 г. По-късно консултантската фирма на Фийон е подписала договор с фирмата на милиардера.

Фийон вече е заподозрян в измама и фалшифициране на документи. Смята се, че той нерегламентирано е осигурил служба на своята съпруга – Пенелоп. Заради подобни обвинения през вчерашния ден своята оставка подаде френският вътрешен министър Бруно льо Ру.

Смята се, че за своята служба съпругата на Фийон е получила около 700 000 евро. От офиса на Фийон отхвърлиха информациите за връзки с Кремъл. Кандидатът на консерваторите отказа да се оттегли от президентската надпревара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Фийон: Турция да забрави за ЕС

    Преговорите за присъединяване на Турция към ЕС са безперспективни и европейците отдавна трябваше да обяснят това на турската страна, като започнат да ...
    13.03.2017
    2 406
    43
  • Фийон: Да свалим санкциите срещу Русия

    Кандидатът за президент на Франция Франсоа Фийон обяви, че подкрепя идеята за постепенно сваляне на санкциите срещу Русия, съобщи „Europe 1&rdqu ...
    13.03.2017
    1 813
    22
Новини по държави: