Last news in Fakti

22 Март, 2017 09:43 1 051 7

Фийон обвинен във връзки с Путин

  • франсоа фийон-
  • връзки-
  • владимир путин

Разследват го за афера с ливански милиардер

Френският кандидат за президент Франсоа Фийон е заподозрян за връзки с руския президент Владимир Путин, съобщи „Индипендънт“.

Счита се, че Фийон е получил $ 50 000, за да уреди среща на ливански милиардер с Путин. Смята се, че той е използвал контактите си, за да уреди две срещи на милиардера Фуад Мазуми през 2015 г. По-късно консултантската фирма на Фийон е подписала договор с фирмата на милиардера.

Фийон вече е заподозрян в измама и фалшифициране на документи. Смята се, че той нерегламентирано е осигурил служба на своята съпруга – Пенелоп. Заради подобни обвинения през вчерашния ден своята оставка подаде френският вътрешен министър Бруно льо Ру.

Смята се, че за своята служба съпругата на Фийон е получила около 700 000 евро. От офиса на Фийон отхвърлиха информациите за връзки с Кремъл. Кандидатът на консерваторите отказа да се оттегли от президентската надпревара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 кроко

    2 4 Отговор
    Метнал го е на върбата с някое друго милионче, като му е обещал че щ.е съдейства за свалянето на санкциите, ако го изберат.
  • 3 8888

    8 2 Отговор
    Такава среща за 50 000 доларя?
    И милиардерът ще потърси точно франсето?
    Тази глупост явно е изсмукана от пръстите на краката от некой голем политик.
    Сигурно много пречи на противникова политическа банда .
  • 4 georgi

    8 1 Отговор
    То има ли някой по Света да не е обвързан с Путин. Наивниците вярват в глупостите на хората търсещи вината в трети - некадърнеци. Намериха оправдание за тъпотията си в лицето на Путин и цял свят с него се оправдава
  • 5 недоволен

    4 1 Отговор
    Жената снощи не ми пусна! Дали Путин не е виновен за това?
  • 6 Иво

    1 1 Отговор
    Тръмп: Само глупак би помислил, че е лошо да сме приятели с Русия https://fakti.bg/world/218455-tramp-samo-glupak-bi-pomislil-che-e-losho-da-sme-priateli-s-rusia
  • 7 кроко

    1 1 Отговор
    Снощи руснаците са направили беля в хола ми и са се изпикали в едната ми обувка. Така каза котарака ми!
Новини по държави: