Отидете към основна версия

1 595 7

Гърция: Няма да се превърнем в склад за бежанци

  • гърция-
  • мигранти-
  • бежанци
Снимка: БТА/АР

Не мисля,че Гърция има възможност и разполага с финансов ресурс, за да приеме бежанци, които ще бъдат изпратени от страни в Северна Европа. Някои държави от ЕС смятат, че Южна Италия и Гърция могат да бъдат иозползвани за складиране на бежанци. Това заявява в интервю за в. "Ди Велт" гръцкият външен министър Никос Кодзиас, цитиран от медиите в южната ни съседка.

Гърция прояви голям хуманизъм, като прие бежанци. Една нова вълна от бежанци обаче това лято ще ни натовари прекомерно много. Гърция е стигнала до предела на своите възможности. Спешно се нуждаем от по-голяма помощ от страните от ЕС, за да се преборим с бежанската криза, твърди Кодзиас.

Първият дипломат на Атина изтъква, че един от най-големите проблеми на ЕС се свежда до това, че Съюзът няма стратегия за решаване на кризи.

Повечето европейски страни приемат много малко бежанци. Общи решения, като това за разпределението на бежанци във всички страни членки, трябва да се прилага съвместно, казва още пред "Ди Велт" външният министър на Гърция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: