Last news in Fakti

17 Март, 2017 12:30 3 339 12

Турски министър към Европа: Да пускаме ли бежанците?

  • турция-
  • ес-
  • европа-
  • бежанци-
  • заплаха-
  • министър-
  • сюлейман сойлу-
  • реадмисия

Европа, имаш ли кураж?, попита турският министър на вътрешните работи

Турски министър към Европа: Да пускаме ли бежанците? - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заплаши Европа с пускането на 15 000 бежанци. Думите му идват на фона на напрежението между Анкара и няколко европейски страни.

„Имаме споразумение за реадмисия. Казвам ви, Европа, имате ли кураж? Ако искате, ще изпратим 15 000 бежанци. Не можете да контролирате игра в този регион, играейки въпреки Турция“, заяви министърът, цитиран от „Хюриет дейли нюз“.

През последните дни ескалира напрежението между ЕС и Турция, след като турски политици получиха отказа за провеждане на митинги на територията на Холандия и Германия.

Сюлейман Сойлу заяви, че това са „вътрешни дела“ на Анкара и не трябва други страни да се месят в тях – въпреки че митингите се провеждат на тяхна територия. През следващия месец ще се проведе ключов референдум в Турция, след който страната може да стане президентска република.

„Това е вътрешен въпрос. Защо се намесвате? Да не би да приехте Турция в Европейския съюз? Да не би да оказахте подкрепа на Турция в борбата срещу тероризма?“, попита риторично турският вътрешен министър.

„Играят се игри срещу Турция, които целят да предотвратят страната ни да стане силна в бъдеще“, каза още Сюлейман Сойлу. Вътрешният министър подчерта, че Турция е в най-силния си период, а това не може да бъде прието от някои.

Факти.бг припомня, че в събота холандските власти отказаха разрешение на външния министър Мевлют Чавушоглу да лети до страната, за да се срещне с част от голямата турска диаспора.

Чавушоглу заяви, че заради разделението Европа ще се сблъска с „религиозни войни“ в бъдеще. По думите му политиците са започнали разпада на Европа, която се е насочила към пропаст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    15 5 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Не можете да контролирате игра в този регион въпреки Турция“...“ Нима? А за една пряка консултация с всички държави- членове на НАТО на основание чл.4 от Договора по повод турските заплахи за турски действия, които се равняват на турска военна агресия в България, как ще й дойде на пуйката? Време е турция ДА СЕ МАХНЕ ОТ НАТО и да си отива в терористичното одкб- руското нато- там, където й е мястото! Време е ВСИЧКИ ЕС държави да преразгледат законодателствата си и да отрежат двойните си гражданства с турция, както и да дадат срок на всеки двоен гражданин, който има и турско гражданство, да избира- или си остава само с турското гражданство с всички произтичащи от това последици, или си остава с придобитото гражданство от ЕС държавата. Тогава и само тогава турция ще си седне на задните части!

    Коментиран от #11, #12

  • 2 кроко

    8 5 Отговор
    Европа : Пускайте ги, мечка страх, мен не страх !
  • 3 гост

    10 2 Отговор
    Ето къде е източника на турското поведение: “Турция чака заем от Русия за оръжия Турция чака кредит от Русия, за да закупи от нея оръжия. "Не знам кога ще стане това", обяви ръководителят на руската държавна корпорация "Ростех" Сергей Чемезов. "Докато не решим този въпрос, няма да им продаваме нищо", допълни той. По време на срещата си в Москва Владимир Путин и Реджеп Ердоган обсъдиха въпроса за оръжията. Комшиите проявяват интерес към системите за зенитно-противоракетна отбрана С 400 "Тайфун". “
    http://www.standartnews.com/svyat-russia/turtsiya_chaka_zaem_ot_rusiya_za_orazhiya-351248.html
  • 4 Рич

    21 2 Отговор
    Това със пускането на бежанци само ние може да го предотвратиме като блокираме границата ни с Турция и не разрешим на нито един търски автомобил товарен или пътнически да премина това ще подтисне икономически и ще бъде ужасно засегната Турция.Да видим тогава Реджеп какво ще направи и дали ще си помисли за подобни действия против нас.Но трябва ние да вземем власт в свой ръце и да бъдем единни
  • 5 гостилница

    7 1 Отговор
    Всичко е в рамките на нормалното. Европа не трябва да влиза този диалог. Те просто си правят избори. Всякакви коментари от страна на Европа са в тяхна полза. На този етап те са избрали възможно най-грубата форма на ПИАР. И съм сигурен че при това ниво на развитие на технологиите, в момента знаем каква е температурата и влажността на въздуха в хамама на режеп.
  • 6 Брат ми

    9 3 Отговор
    А искате ли да ви пусна Циклон Б...:-) Това фесче,докато не гризне дръвцето няма да се кротне...:-)
  • 7 гост

    6 0 Отговор
    ДАНС: Действията на турския гражданин са свързани със създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население 17 Март 2017 | 13:59 | Агенция "Фокус" Наложените от председателя на ДАНС мерки на турски гражданин са във връзка с действия, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията. Това се посочва в съобщение, публикувано в страницата на ДАНС.
    Наложените със заповед на председателя на Държавна агенция ”Национална сигурност” (ДАНС) принудителни административни мерки на турски гражданин са в изпълнение на функциите и правомощията на Агенцията по противодействие на заплахи за националната сигурност съгласно член 4, ал. 1, т. 2 и т. 3 от Закона за ДАНС.Според събраните от органите на ДАНС данни, лицето е свързано със създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията. Лицето е пребивавало на територията на Република България със статут на продължително пребиваващ от няколко години.
    http://www.focus-news.net/news/2017/03/17/2375194/dans-deystviyata-na-turskiya-grazhdanin-sa-svarzani-sas-sazdavane-na-antibalgarski-nastroeniya-v-rayoni-sas-smeseno-naselenie.html
  • 8 bauman

    2 11 Отговор
    Големи ганьовски стратези,веднага изключиха ,затвориха граници и работата готова,абе вие с тези промити мозачета ,явно не сте в час .Най добре магаретата да си стоят в мизерната кочина и не се опитвайте да стоите м-у атовете,нямате акъл за големите световни игри...смешници....

    Коментиран от #9, #10

  • 9 гост

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "bauman":

    Всяка държава има право да си затвори на 100% държавните граници И ДА СТРЕЛЯ НА МЕСО, когато оргомна маса чужди граждани, без документи за самоличност, без даване на пръстови отпечатъци в ЕВРОДАК, искат “просто“ да преминат през територията на България! Ако турците си мислите, че българите ще замълчим и че можете да оставите нелегалните имигранти, пребиваващи в турция, да ни сгазят, не просто не сте познали, а много дълбоко сте се объркали! Вече става въпрос за ЗАЩИТА НА ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ И СУВЕРЕНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКА АГРЕСИЯ, така, че- сега ще можете да видите ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ на българите, а не овцете, които турците сте свикнали да виждате в наше лице! НАЛИ ХАРЕСВАТЕ ПУТЛЕРИСТКИЯТ ПРИЗИВ “БИЙ , ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ“? Пробвайте да направите това, което се твърди в статията и да видим кой кого....
  • 10 кроко

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "bauman":

    Турче, много си се объркал, че турция е от атовете, а ердоганчо е велик султан! турция е просто една голяма колониална държава, която се опитва да води самостоятелна политика. Принципно погледнато, лошо няма, но в случая го прави за сметка на съседите си България, Гърция, Ирак и Сирия, изнудва ЕС, пробва да се репчи на Русия. И това заради ергоданчо - едно лабилно диктатрче с мания за османистко величие, което ако имаше възможността, досега щеше да е сътворил регионална простотия. Добре че големите го спират.

    Заканата на министъра е блъф, обаче е крайно време ЕС да затвори устата на турция.
  • 11 Azзз

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ако чакаш НАТО да те опази по-добре ходи си купи фес отрано. От 4 бази в България, до сега няма нито един войник които да е помогнал за охрана на границата. А самото НАТО каза че то с такива работи не се занимавало. Няма да коментирам цялата подкрепа която НАТО оказа на Ислямска държава и единствената причина сега на целия близък Исток да не се вее черното знаме е Русия. С което не искам да кажа че тя ще ни помогне.
  • 12 Аззззз

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    И ако не си обърнал внимание, разположението на базите на НАТО някакси странно съвпада с границите на "Еврорегион Тракия"
Новини по държави: