Отидете към основна версия

4 022 4

Ердоган няма спирачки! Очерни най-добрия футболист

  • хакан шюкюр-
  • турция-
  • гюлен-
  • галатасарай-
  • метеж-
  • преврат-
  • ердоган

Репутацията на Хакан Шюкюр бе очернена заради предполагаеми връзки с Гюлен

Снимка: БТА/ AP

Дори най-добрият турски футболист за всички времена не е застрахован името му да бъде очернено на фона на масовите чистки, започнали след преврата.

Хакан Шюкюр, който е смятан за най-великият футболист в историята на страната си, бе изгонен от управителния съвет на бившия си клуб Галатасарай. Подобна съдба имаше и бившият национал Ариф Ердем, пише „Хюриет дейли нюз“.

Изпълнителният съвет на най-титулувания турски клубен тим обяви, че зачерква имената на легендите, защото са заподозрени във връзки с организацията на Фетхуллах Гюлен „Фето“.

Живеещият в САЩ проповедник бе посочен за организатор на пуча, потушен в ранните часове на 16 юли миналата година.

Само преди дни турското правителство поиска от Галатасарай да „бие шута“ на Хакан Шюкюр, пренебрегвайки неговия ореол сред привържениците на тима.

„Предателите в нашата страна нямат място в спортните клубове“, заяви спорният министър на южната ни съседка Акиф Кълъч.

Факти.бг припомня, че през август миналата година турските власти издадоха заповед за ареста на Хакан Шюкюр. Прокуратурата в провинция Сакаря поиска задържането на бившия играч и неговия баща Селмет Шюкюр по обвинения, че има връзки с организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен.

Хакан Шюкюр е смятан за най-успешния нападател в историята на турския футбол. С Галатасарай той печели Купата на Уефа, а през 2002 година има основна заслуга за третото място на турския национален отбор на световното първенство в Япония и Южна Корея.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: