Отидете към основна версия

2 375 11

Сорос клати Сърбия?

  • сърбия-
  • джордж сорос-
  • пртоести

В Македония се пртиесняват

Снимка: БТА/AP

Трети ден на протести в Белград се проведе през тази вечер. Хиляди млади хора демонстрираха срещу победата на сръбския премиер Александър Вучич на първия тур от президентските избори.

Протестиращите демонстрираха срещу изземането на властта от страна на Вучич. Според македонското издание „Вечер“ припомня, че той е бил избран с над 55% от гласовете. Опозиционните кандидати са се заканили още по време на предизборната кампания, че няма да признаят резултатите от изборите.

Според изданието в момента се повтаря сценарий от преди 17 години. Тогава неправителствената група Канвас, която беше финансирана от Джордж Сорос, свали Слободан Милошевич. Твърди се, че протестите от Македония се пренасят в Сърбия. Техните организатори обаче са едни и същи.

„В момента най-много ме плашат клинтънистичните структури, които няма да допуснат консенсус между Тръмп и Клинтън, от което ще си отдъхне целия регион. Те целят да подкопаят Балканите. Те търсят нестабилност във всички страни, където може да има конфликт между САЩ и Русия“, заявява д-р Миша Гуркович от Института за европейски проучвания в Белград.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: