Отидете към основна версия

4 393 15

Сирийски генерали и висши дипломати избягали в Ливан

  • сирия-
  • ливан-
  • военни

Към 2 сутринта тази нощ, сирийски генерали и ирански съветници започнаха да се изтеглят към Ливан, след като по-рано САЩ заяви, че ще има военен удар като отговор на химическата атака в Хан Шейхун, за която вече е ясно, че е извършена от сирийските правителствени сили. В същото време сирийското правителство започна да премахва военна техника от бази в Хомс и Дамаск. Това съобщи Руслан Трад.

Малко по-късно, 59 ракети Томахоук поразиха военновъздушната (ВВС) база Шайрат. Поразени са 14 самолета и хеликоптер.

За първи път от 2012 насам тази сутрин няма въздушни удари на правителствената авиация по позиции на опозицията из Сирия. Трябва да се каже, че САЩ вече бомбардират в Сирия почти ежедневно, затова не е ексклузивна новина.

Новото е, че са ударени военни обекти на Асад, за което Русия е била уведомена по-рано. Не се предвижда военна операция на терен.

С този акт, САЩ се присъединиха към Русия и Турция, които вече бомбардират в Сирия от 2015 насам. Интервенции също вече има - от Турция, Русия и Иран, а ще видим САЩ дали ще се включат към останалите. Вече има американски части на терен, подпомагащи кюрдите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини