Last news in Fakti

7 Април, 2017 12:33 4 390 15

Сирийски генерали и висши дипломати избягали в Ливан

  • сирия-
  • ливан-
  • военни
Сирийски генерали и висши дипломати избягали в Ливан - 1

Към 2 сутринта тази нощ, сирийски генерали и ирански съветници започнаха да се изтеглят към Ливан, след като по-рано САЩ заяви, че ще има военен удар като отговор на химическата атака в Хан Шейхун, за която вече е ясно, че е извършена от сирийските правителствени сили. В същото време сирийското правителство започна да премахва военна техника от бази в Хомс и Дамаск. Това съобщи Руслан Трад.

Малко по-късно, 59 ракети Томахоук поразиха военновъздушната (ВВС) база Шайрат. Поразени са 14 самолета и хеликоптер.

За първи път от 2012 насам тази сутрин няма въздушни удари на правителствената авиация по позиции на опозицията из Сирия. Трябва да се каже, че САЩ вече бомбардират в Сирия почти ежедневно, затова не е ексклузивна новина.

Новото е, че са ударени военни обекти на Асад, за което Русия е била уведомена по-рано. Не се предвижда военна операция на терен.

С този акт, САЩ се присъединиха към Русия и Турция, които вече бомбардират в Сирия от 2015 насам. Интервенции също вече има - от Турция, Русия и Иран, а ще видим САЩ дали ще се включат към останалите. Вече има американски части на терен, подпомагащи кюрдите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    13 5 Отговор
    Чалмите подвиха лпашките и беж да ги няма !
  • 2 Гост

    9 5 Отговор
    Толкова им трябваше на тези, за да напълнят памперсите!
  • 3 Гост

    14 9 Отговор
    Искам да попитам путинистите, специалисти по руските оръжия, какво стана с руските противоракетни системи в Сирия?
  • 4 гост

    10 8 Отговор
    Тук няма коментари на путинисти - патриоти, хайде ,чакам да се посмея!

    Коментиран от #12, #13

  • 5 Спас

    13 3 Отговор
    Ама, те първо се обадили в Рассии.
  • 6 кроко

    14 9 Отговор
    Радвате ли, тролчета! Ами идете направо на страната на ИДИЛ да се биете!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Боко

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Да бе! Ще отидем на лов за крокодили!
  • 8 кроко

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    А ти като си много разстроен, беж да се биеш на страната на Асад, че горкия скоро ще забели банана.
  • 9 стоян георгиев

    8 10 Отговор
    бягането в ливан на сирииските генерали няма да ги спаси ако асад си тръгне.след беирут ще акостират в хага до един.може да се спаси някои и друг сътрудник на руските служби предвидливо изтеглен към москва,но другите няма къде да се скрият.
  • 10 onq s konq

    3 4 Отговор
    Септември ще бъде Май!...пардон -ЛИВАН ЩЕ БЪДЕ СИРИЯ:)
  • 11 empire strikes back

    7 4 Отговор
    Путин: САЩ погазиха правото! Ще отговорим на удара в Сирия - това е единственото което има смисъл да прочетете.
  • 12 ПОЯСНЯВАМ

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    ЯВНО МИСЛИШ СЪС ЗАДНИКА СИ .ПУТИН И КРАВАРИТЕ СА СКАЧЕНИ СЪДОВЕ .ТЛАСКАТ НИ БАААААВНО КЪМ НОВИЯ СВЕТОВЕН РОБСКИ РЕД.ЗАРАДИ ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ПУТИН В РОДИНАТА МУ СЕ НАЛОЖИ ДИГАНЕ НА РЕЙТИНГА МУ С НЯКОЛКО ЖЕРТВИ В МЕТРОТО А СЕГА И В ГОРКАТА СИРИЯ .РЕЙТИНГА НА БАШ КРАВАРИНА СЪЩО СЕ ДИГА ЗЛАТОТО И ПЕТРОЛА СКОЧИХА .СЯ РАЗБИРАШ ЛИ ЧЕ ПЕЧЕЛЯТ ТЕЗИ КОИТО ВИНАГИ ПЕЧЕЛЯТ А ГУБИМ ВИНАГИ НИЕ.
  • 13 Оптимус

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Що за въпрос повдигаш? Не зная какво правят конкретно там, но ако очакваш да оплювам като теб русските системи или да ги превъзнасям няма да стане! Всяка система си има конкретно предназначение и параметри. това, че не са прихванати 59 крилати Томахаука не означава, че са лоши! Нали Путин и американос се договориха за съвместна борба срещу ДАЕШ, значи можем да предположим, че руснаците и Асад въобще не са очаквали такъв обстрел от американски части по тях. Значи можем да го отдадем и като доверие на сключени договорености. А, когато подпишеш или устен или писменн договор, се предполага, че поне най-малкото ще очакваш да не те обстрелят тия, с които се договаряш за съвместна война срещу джихадистите? Ако руснаците бяха задействували пРО срешу американски обстрел, вероятно можеше и да се противодействува? но пък това щеше да е директна битка на руски и американски части... Което си е война. А почне ли такава война, не се знае докъде ще стигне? вероятно ще живеем по дърветата гонени от гигантски плъхове котки кучета и варани гушери и ще ни дебнат като кебапчета поради радиацията....? Що толкова се кефиш на станалото? Аз не се радвам изобщо. Ти всяка вечер ли проверяваш жена си, дали не си е забравила бикините в чуждо лозе...? Е, така и руснаците - щом са се споразумели с американос, що да разполагат ПРО срещу тях, като трябва да се бият с ИД? нте зная, но ти ще кажеш, нали си спец!
  • 14 Азззз

    2 1 Отговор
    В отговор Путин трябва да удари Вашингтон като предупреди Тръмп половин час по-рано
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.