Отидете към основна версия

1 811 0

Меркел нахока Великобритания

  • ангела меркел-
  • великобритания-
  • ес

Според нея британците не трябва да си правят илюзии за бъдещите си отношения с ЕС

Снимка: БТА/AP

Ангела Меркел призова британските политици да не си правят илюзии за запазване на ползи от ЕС след излизането си, съобщи „Гардиън“.

„Великобритания ще е със статут на трета страна. Такива страни не могат да имат същите права като страните – членки. Всички 27 страни – членки са се споразумели за това. Може и някои госпожи и господа да си мислят, че това е очевидно. Някои обаче остават с впечатлението, че Великобритания все още има илюзии за това. Това е загуба на време.

Ние можем само да направим сделка за бъдещите отношения на Великобритания с ЕС. Това ще стане, когато всички въпроси около излизането на страната бъдат известни.

Важно е колкото се може по-бързо британското правителство да е готово да намери конструктивни решения за. Тогава ние ще можем по-бързо да започнем преговорите за бъдещите отношения.

Първо обаче трябва да знаем как Великобритания вижда бъдещите си отношения с нас. Това е основната задача“, заяви Меркел.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Меркел: Брекзитът ще има цена

    Великобритания ще получи справедливо отношение от ЕС, след като го напусне, но Брекзитът ще има своята цена. Това заяви германският канцлер Ангела Мер ...
    19.05.2017
    3 297
    3
  • Берлин: Лондон да не таи надежди след Брекзит

    Великобритания не трябва да има същите права като останалите 27 страни членки на ЕС след излизането си от съюза. Това заяви германският финансов ми ...
    29.04.2017
    1 790
    0
Новини по държави: