Last news in Fakti

27 Април, 2017 15:03 1 809 0

Меркел нахока Великобритания

  • ангела меркел-
  • великобритания-
  • ес

Според нея британците не трябва да си правят илюзии за бъдещите си отношения с ЕС

Меркел нахока Великобритания - 1
Снимка: БТА/AP

Ангела Меркел призова британските политици да не си правят илюзии за запазване на ползи от ЕС след излизането си, съобщи „Гардиън“.

„Великобритания ще е със статут на трета страна. Такива страни не могат да имат същите права като страните – членки. Всички 27 страни – членки са се споразумели за това. Може и някои госпожи и господа да си мислят, че това е очевидно. Някои обаче остават с впечатлението, че Великобритания все още има илюзии за това. Това е загуба на време.

Ние можем само да направим сделка за бъдещите отношения на Великобритания с ЕС. Това ще стане, когато всички въпроси около излизането на страната бъдат известни.

Важно е колкото се може по-бързо британското правителство да е готово да намери конструктивни решения за. Тогава ние ще можем по-бързо да започнем преговорите за бъдещите отношения.

Първо обаче трябва да знаем как Великобритания вижда бъдещите си отношения с нас. Това е основната задача“, заяви Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: