Отидете към основна версия

2 403 7

Британци: съжаляваме за Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания-
  • лондон-
  • тереза мей
Снимки: БТА/АР

Мнозинството британци съжаляват за резултата от референдума на 23 юни 2016 г. в полза на излизане от Европейския съюз. Това показва допитване на "ЮГав", публикувано във в. "Таймс" и цитирано от "Ройтерс".

На въпроса "Как преценявате от дистанцията на времето: правилно ли бе или грешка Обединеното кралство да гласува да напусне ЕС?" 45% от запитаните отговарят, че съжаляват за избора на Брекзит, 43 процента продължават да го смятат за правилен, а 12 на сто нямат мнение.

За първи път мнозинство участници в анкета изразяват отрицателно отношение към резултата от референдума, отбелязва "Таймс" и подчертава, че темата продължава да предизвиква разделение в страната.

Сондажът показва, че 85 процента от гласувалите за излизане от ЕС са доволни от избора си, а 89 на сто от подкрепилите оставане в съюза продължават да смятат, че резултатът от референдума е трябвало да бъде друг.

По отношение на икономическите последици 39 процента от участниците в допитването казват, че вън от ЕС Великобритания ще е в по-лошо положение, отколкото ако е част от него, а 28 процента са на мнение, че финансите на страната ще се подобрят.

36 процента от британците очакват влиянието на страната им в света след Брекзит да отслабне, а 19 на сто смятат, че то само ще се засилва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: