Last news in Fakti

27 Април, 2017 17:04 2 394 7

Британци: съжаляваме за Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания-
  • лондон-
  • тереза мей
Британци: съжаляваме за Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Мнозинството британци съжаляват за резултата от референдума на 23 юни 2016 г. в полза на излизане от Европейския съюз. Това показва допитване на "ЮГав", публикувано във в. "Таймс" и цитирано от "Ройтерс".

На въпроса "Как преценявате от дистанцията на времето: правилно ли бе или грешка Обединеното кралство да гласува да напусне ЕС?" 45% от запитаните отговарят, че съжаляват за избора на Брекзит, 43 процента продължават да го смятат за правилен, а 12 на сто нямат мнение.

За първи път мнозинство участници в анкета изразяват отрицателно отношение към резултата от референдума, отбелязва "Таймс" и подчертава, че темата продължава да предизвиква разделение в страната.

Сондажът показва, че 85 процента от гласувалите за излизане от ЕС са доволни от избора си, а 89 на сто от подкрепилите оставане в съюза продължават да смятат, че резултатът от референдума е трябвало да бъде друг.

Британци: съжаляваме за Брекзит

По отношение на икономическите последици 39 процента от участниците в допитването казват, че вън от ЕС Великобритания ще е в по-лошо положение, отколкото ако е част от него, а 28 процента са на мнение, че финансите на страната ще се подобрят.

Британци: съжаляваме за Брекзит

36 процента от британците очакват влиянието на страната им в света след Брекзит да отслабне, а 19 на сто смятат, че то само ще се засилва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЯЗ ГОВОРА

    6 0 Отговор
    Тази снимка на Тереза Може да послужи за израз на чувствата на тези които не са удовлетворени от Brexit-a.
  • 2 ЯЗ ГОВОРА

    6 0 Отговор
    Щракнали са я за да послужи на описанието от Brexit
  • 3 гостуващ

    17 10 Отговор
    Без значение дали излязоха от тъпотия или от много акъл, трябва и другите да ги последваме, за да се ликвидира едно абсурдно фашизоидно държавно обединение, което служи на шепа безродници, които се опитват да налагат нежелана от народите им вътрешна и външна политика - политика, която служи на корпорациите. Общите закони на ЕС не дават възможност на народите да участват ефективно в управлението, но пък създават чудесни условия различни групи хора да бъдат изкуствено противопоставяни една на друга, за да бъдат държани “в шах“. Обединението трябва да се предоговори из основи. Аз не желая никоя друга нация да се обезличава заради мен и не искам да ме принуждават и аз да се обезличавам. НЕ е вярно, че това е невъзможно, заблуждават ни, че по презумция сме тъпи и нетолерантни. Точно насилствено налаганата нелогична толерантност създаде нетолерантност, която преди не съществуваше!

    Коментиран от #4

  • 4 трололюбец

    8 18 Отговор

    До коментар #3 от "гостуващ":

    Я си хващай пътя за Кремъл и не ръси мозък дето го нямаш . Щял да се обезличава , ми повече накъде , освен да си залепиш снимка на Путин на фасона , както вече си лепят по колите такива като тебе . Такива като вас когато направят една хилядна от това което е направил ЕС , тогава изобщо си позволявайте да се обаждате

    Коментиран от #5

  • 5 гостуващ

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "трололюбец":

    Не ща да ходя в Кремъл. Тук искам, колкото и гадно да стане. Имам си мозък защото не го ръся, култивирам си го отдавна като го ползвам по-често от чуждия и уважавам хората, които правят същото, ама ти май не си от тях. Та искаше ми се да кажа, че като отида в Италия искам да общувам с италианци, във франция - със французи и т.н. Те са ми ценни точно когато са различни от мен и мога да науча нещо от общуването си с тях. Затова "не желая никоя друга нация да се обезличава заради мен". Иначе за какво да ходя там - за да изкарвам повече пари ли? За теб това ли е ценно? Не ме "черпи" с акъл. Имам си достатъчно и е по-качествен от твоя. И от чуждия си взимам, ама по собствена преценка. Кресльо!
  • 6 Путинонефил.......

    2 5 Отговор
    Към гостуващия гост.
    Колко многословност, която прикрива неосведоменост и интелектуални дефицити.

    Коментиран от #7

  • 7 гостуващ

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Путинонефил.......":

    Не мисля, че си компетентен да прецениш както моите "неосведоменост и интелектуални дефицити", така и твоите. Те зависят най-много от навика да ползваш собствената си глава.
Новини по държави: