Отидете към основна версия

2 022 3

Проблеми тресат германската армия

  • германия-
  • армия-
  • урсула фон дер лайен-
  • бундесвер

Военният министър на ФРГ също призна за наличието на нерешени скандали

Снимки: БТА/АР

Министърът на отбраната на ФРГ Урсула фон дер Лайен призна, че има системни проблеми в германската армия. Думите й идват, след като през изминалата седмица там избухнаха два скандала, предаде ДПА.

В писмо до военнослужещите след разкритията Фон дер Лайен казва, че "броят на инцидентите е твърде висок, а вземаните относно нарушенията погрешни решения, особено на високите нива, са твърде сериозни".

Става дума за два скандала, която бяха извадени на показ миналата седмица - крайнодесен офицер, който се представял за сирийски бежанец и множество оплаквания от тормоз над войници в източната провинция Тюрингия.

Офицерът Франко А. беше арестуван миналата седмица по подозрение, че се представял за сирийски бежанец в провинциите Бавария и Хесен, за да извърши терористично нападение над мигранти.

Фон дер Лайен обяви, че ще уволни висш офицер по скандала за тормоз, в който двама сержанти са заподозрени, че тормозели словесно войници и им налагали неоправдани наказания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Офицер от Бундесвера готвел атентат във ФРГ

    Германските служби разследват млад офицер от Бундесвера и студент по подозрение за подготовка на терористичен акт, съобщава ДПА. Прокуратурата във ...
    27.04.2017
    1 672
    1
  • В германската армия: Heil Hitler!

    Германските военни разследват 275 души в своите редици, заподозрени в крайнодесни възгледи и направени нацистки поздрави, предаде „Ройтерс&ldquo ...
    10.04.2017
    3 396
    8
Новини по държави: