Last news in Fakti

2 Май, 2017 13:02 2 019 3

Проблеми тресат германската армия

  • германия-
  • армия-
  • урсула фон дер лайен-
  • бундесвер

Военният министър на ФРГ също призна за наличието на нерешени скандали

Проблеми тресат германската армия - 1
Снимки: БТА/АР

Министърът на отбраната на ФРГ Урсула фон дер Лайен призна, че има системни проблеми в германската армия. Думите й идват, след като през изминалата седмица там избухнаха два скандала, предаде ДПА.

В писмо до военнослужещите след разкритията Фон дер Лайен казва, че "броят на инцидентите е твърде висок, а вземаните относно нарушенията погрешни решения, особено на високите нива, са твърде сериозни".

Става дума за два скандала, която бяха извадени на показ миналата седмица - крайнодесен офицер, който се представял за сирийски бежанец и множество оплаквания от тормоз над войници в източната провинция Тюрингия.

Проблеми тресат германската армия

Офицерът Франко А. беше арестуван миналата седмица по подозрение, че се представял за сирийски бежанец в провинциите Бавария и Хесен, за да извърши терористично нападение над мигранти.

Фон дер Лайен обяви, че ще уволни висш офицер по скандала за тормоз, в който двама сержанти са заподозрени, че тормозели словесно войници и им налагали неоправдани наказания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 евроглупи

    9 1 Отговор
    тормозели словесно войници и им налагали неоправдани наказания......тия да бяха дошли в БГ армията по време на соца, косата им щеше да се изправи. Затова европейските армии са пълни с жени и гейове, които изобщо не са за там. В казармата трябват мъжеееее, и то такива дето не реват веднага за най-дребното нещо. Затова мюслитата там правят каквото си искат щото няма сериозни хора дето да им разкажат играта.
  • 3 mediator37

    1 0 Отговор
    А милиарди жени като тормозят словесно мъжете си? Иначе е права министърката, защото като жена знае силата на словесната агресия. Би било интересно, ако тезата на министърката влезе в Наказателния кодекс- много жени ще влязат в затворите.
Новини по държави: