Отидете към основна версия

2 304 2

Гърция се готви за гражданска война в Македония

  • гърция-
  • граница-
  • македония

Подсилва сигурността по границата

Снимка: БТА

Гърция въвежда мерки за подсилване на отбраната на своята граница, заради напрежението в Македония, съобщи Greek Repoter.

В момента Македония е обхваната от политическа криза. В Атина има опасения, че при ескалация на ситуацията, може да се стигне до имигрантска вълна към нейните граници.

От ЕК вече предприеха инициатива за създаване на информационна служба в Скопие. Там всички държави – членки от ЕС ще разполагат с дипломатически контакт. Целта е да се предава информация на координаторите по места. Така дипломатическите служби ще могат да предприемат действия при нова криза.

В Гърция има притеснения, че заплахата от гражданска война в Македония е надвиснала от дълго време. През миналата седмица протестиращи нахлуха в македонския парламент. В Гърция са предприели мерки доста преди този случай. В момента македонският президент отказва да даде мандат за сформиране на правителство на социалдемократите заради притеснения за увеличено албанско влияние.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Политически разнобой в Тирана

    Πoлитичecĸитe лидepи в Aлбaния зa втopи път нe ycпяxa дa пocтигнaт ĸoмпpoмиc. Cлeд интeнзивни cpeщи cъc зaпaдни диплoмaти пpeмиepът Eди Paмa, вoдaч ...
    05.05.2017
    2 058
    1
Новини по държави: