Отидете към основна версия

1 086 0

Макрон vs. Льо Пен и в съда

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • париж-
  • марин льо пен-
  • избори

Парижката прокуратура започна разследване след жалба на Макрон за фалшиви новини

Снимки: БТА/АР

Парижката прокуратура започна следствие срещу неизвестен извършител за разпространение на фалшиви новини, целящи да повлияят на гласоподавателите на изборите. Магистратите се самосезираха след жалба на кандидат-президента Еманюел Макрон, съобщи "Ройтерс".

По-рано през деня Макрон подаде жалба в прокуратурата заради твърденията, споменати в телевизионен дебат от противничката му Марин льо Пен. Според нея центристкият кандидат има офшорна сметка. Макрон категорично отрича.

В телевизионния дебат снощи Льо Пен изрази надежда, че няма да научат за офшорна сметка на Макрон на Бахамските острови, което той незабавно определи като клевета.

Преди часове бившият министър на икономиката, смятан за фаворит на предстоящия втори тур на изборите, порица "фалшивите новини и лъжите", които според него произтичат от сайтове, свързани с руски интереси.

Той обвини крайнодясната си опонентка, че е подготвила тайно тази маневра благодарение на поддръжниците си в интернет и я обвини в разпространение на фалшиви новини.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: