Last news in Fakti

4 Май, 2017 07:08 1 495 6

Макрон: Терористите я обичат! Льо Пен: Нямаш план!

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • марин льо пен-
  • дебат-
  • телевизионен-
  • избори-
  • балотаж

Ожесточен телевизионен дебат

Макрон: Терористите я обичат! Льо Пен: Нямаш план! - 1
Снимка: БТА/ AP

Двамата кандидати за президентския пост във Франция влязоха в ожесточен телевизионен дебат в сряда вечер – дни преди решителния балотаж в неделя.

Милиони французи гледаха с интерес сблъсъка между Еманюел Макрон и Марин льо Пен, които събраха най-много подкрепа на изборите, но недостатъчна за убедителен успех още на първи тур.

Центристкият кандидат и кандидатката на крайната десница размениха тези по редица вътрешни и външни проблеми. Още в началото бившата лидерка на „Национален фронт“ атакува опонента си заради миналото му на банкер. Тя заяви, че той е кандидат на глобализацията, социалната жестокост и икономическото ограбване, докато самата тя е защитник на френските работници.

Относно терористичните заплахи и опасността от нови атентати Марин льо Пен заяви, че опонентът й няма план да се справи с тези проблеми. Еманюел Макрон от своя страна заяви, че терористите обичат Льо Пен. Причината е, че тя ще раздели обществото – ако бъде избрана – и ще предизвика „гражданска война“ във Франция.

Марин льо Пен обвини противника си, че е „кученце“ на германския канцлер Ангела Меркел, докато Маркон се изказа остро за нейното противопоставяне на еврото. „Една голяма компания не може да плаща на своите служители веднъж в евро, и веднъж във франкове“, заяви центристът.

Кандидатката на крайната десница подчерта, че иска да спаси Европа от лапите на Европейския съюз, за който тя многократно се е изказвала негативно. Макрон пък заяви, че нейните идеи и план са лъжливи и примамливи. „Аз третирам французите като възрастни, не ги лъжа“, заяви Макрон.

„Ти защитаващ лични интереси и компании“, заяви Марин льо Пен. Макрон отговори, че Марин льо Пен няма какво да предложи на френския бизнес и лъже своите гласоподаватели.

Икономика. Льо Пен: „Избирането на Макрон ще доведе до социални конфликти. Франция ще бъде продадена парче по парче. Ако аз бъда избрана, ще върна националната ни валута“. Макрон: „Еврото е от ключово значение за Европейския съюз и жизненоважно за френския народ“.

Външна политика. Макрон: „Ситуацията в глобален мащаб се влошава и трябва да си сътрудничим с другите държави. Париж се нуждае от по-близки отношения с Вашингтон. Ние се нуждаем от тях като партньор“. Льо Пен: „Вярвам, че трябва да поддържаме еднакви отношения както със САЩ, така и с Русия. Няма нужда от нова Студена война срещу Русия, която е велика нация. Тя не е била враждебна срещу Франция“.

А кой е победителят от дебата? Според социологическо проучване на Elabe за телевизия BFM Еманюел Макрон е бил по-убедителният от двамата на телевизионния дебат. 63% от анкетираните са се изказали в полза на Макрон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    11 6 Отговор
    Макарон Баболюб има план да одупи Франция на световните лихвари, на които е верен слуга. Там колкото си по - чалнат, толкова си по - ценен.
  • 2 МАКРОН Е ИЗВРАТЕНЯК

    7 6 Отговор
    МАКРОН Е ИЗВРАТЕНЯК ! НЕКРОФИЛ И СИ ПАДА ПО БАБИЧКИ ! ЖИГОЛО !
  • 3 Илиян

    7 9 Отговор
    А не бе, ще се остави на путинската пачавра , която даже не крие ,че е финансирана от Русия.

    Коментиран от #4

  • 4 Нафарфорий

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Илиян":

    Тъй кат та гледам май си нов у форума покрай изборите в европа, дяда Сорос, на когото си кастрирания му пудел има нужда от поооовечко платени тролове като теб! Льо Пен защитава френските французи, разбирай тези които живеят по френските и християнски традиции и плащат на арабите и чернилките социалните помощи и за тях не остава нищо. Макрон е защитник на афроарабските и на соросидовите интереси, разбирай не защитава Франция!!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Илиян

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Нафарфорий":

    Аве какви глупости говориш ,да не те е центрирал кон в главата ?

    Коментиран от #6

  • 6 Нафарфорий

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Илиян":

    Ти да не си от зеленокожите ИЛИЯНОВЦИ ДЕТ СИ БИЯТ КРАТУНИТЕ У ЧЕРГИТЕ ПО ПЕТ ПЪТИ НА ДЕН, ЗА ВАС НЯМА МЯСТО ТУК , ХВАЩАЙТЕ ПЪТЯ !!!!!!
Новини по държави: