Отидете към основна версия

5 161 13

Нова ера в отношенията между САЩ и Турция

  • доналд тръмп-
  • реджеп ердоган-
  • сащ

Двете страни заедно в борбата с тероризма

Снимка: БТА/АP

„Народите на САЩ и Турция са приятели от много, много десетилетия.“ Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на срещата си с турския президент Реджеп Ердоган, цитиран от Express.

„Турските войници се биха храбро с американските по време на Корейската война. Ние няма да забравим това. По време на визитата Турция поръча военна екипировка от нас“, заяви Тръмп.

Ердоган заяви, че двамата са се разбрали да работят заедно в сферите на енергетиката, икономиката и борбата с тероризма.

„Това е исторически обрат в нашите отношения. Нашите отношения са много важни за света. Ние обсъдихме стъпките, които можем да предприемем в Сирия и в Ирак. Победата в изборите на президента Тръмп даде допълнителна надежда за нашия регион. Ние ще дадем най-подходящия отговор на сирийския режим, особено след последната газова атака. Няма да повторим грешките от миналото. Това е нова ера в отношенията между двете страни“, заяви Ердоган.

Тръмп призова колкото се може повече страни да се включат в борбата с тероризма. Тръмп не даде отговор на изявлението на Ердоган, че се надява Фетхулах Гюлен да бъде депортиран през тази година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини