Last news in Fakti

16 Май, 2017 21:08 5 154 13

Нова ера в отношенията между САЩ и Турция

  • доналд тръмп-
  • реджеп ердоган-
  • сащ

Двете страни заедно в борбата с тероризма

Нова ера в отношенията между САЩ и Турция - 1
Снимка: БТА/АP

„Народите на САЩ и Турция са приятели от много, много десетилетия.“ Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на срещата си с турския президент Реджеп Ердоган, цитиран от Express.

„Турските войници се биха храбро с американските по време на Корейската война. Ние няма да забравим това. По време на визитата Турция поръча военна екипировка от нас“, заяви Тръмп.

Ердоган заяви, че двамата са се разбрали да работят заедно в сферите на енергетиката, икономиката и борбата с тероризма.

„Това е исторически обрат в нашите отношения. Нашите отношения са много важни за света. Ние обсъдихме стъпките, които можем да предприемем в Сирия и в Ирак. Победата в изборите на президента Тръмп даде допълнителна надежда за нашия регион. Ние ще дадем най-подходящия отговор на сирийския режим, особено след последната газова атака. Няма да повторим грешките от миналото. Това е нова ера в отношенията между двете страни“, заяви Ердоган.

Тръмп призова колкото се може повече страни да се включат в борбата с тероризма. Тръмп не даде отговор на изявлението на Ердоган, че се надява Фетхулах Гюлен да бъде депортиран през тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    25 9 Отговор
    Няма да предадат Гюлен, не се споменава нищо за въоръжаването на кюрдите, а пък много се обичат. Явно Ердоган е слушал и изпълнявал нарежданията на "големия брат".
  • 2 Хасан

    17 15 Отговор
    Цял свят чакаше с затаен дъх тяхната среща.. Интересно защо Тръмп беше такъв студен към Меркел

    Коментиран от #6

  • 3 наблюдател

    27 20 Отговор
    Казали са му на феса да не се ежи много,че ще му отиде половината империя.

    Коментиран от #11

  • 4 mediator37

    13 7 Отговор
    При Тръмп се влиза със собствено мнение по въпросите и се излиза с неговото.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 незнайко

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Защото САЩ няма какво да получат от Германия. Хората са го казали, "Интереса клати феса".

    Коментиран от #7

  • 7 Хасан

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Освен пари.. Правят ти глоба за WV и плащаш милиарди,правят ти глоба на Дойче банк и плащаш данък спокойствие..
  • 8 Пеньо

    7 5 Отговор
    Султана би рекорда на нашите безродници! Разкрачи се между Москва и Вашингтон! Ами ако се подхлъзне?

    Коментиран от #10

  • 9 вени

    3 7 Отговор
    Е то голяма изненада! Привикаха Ердоган за да го плеснат през ръцете, че нещо много на сериозно взе да се взима. Не че нямаше нужда, но сега ми се струва, че ако подозренията ми се оправдаят, следва поетапно втвърдяване на отношенията Турция-Русия, че нещо много засилиха домослука.
  • 10 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пеньо":

    Едно е да се разкрачиш друго е да се наведеш както правят нашите.
  • 11 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "наблюдател":

    Трудно се пикае срещу вятъра. Все пак комшиите притежават втората по големина армия в НАТО. А пък за феса просто завиждаш.
  • 12 БАЛКАНСКИ

    5 3 Отговор
    Там не приемат всеки, ама кво се разбраха не разбрах? ЕРДО МУ КАЗА ЧЕ СЕ МАХА ОТ NATO . Гн. путин е с предимство с бизнес предложения. Балансиор ли стана Ердо?
  • 13 ЗАПОЗНАТ

    15 1 Отговор
    ТУРЦИЯ НИКОГА НЕ Е ИСКАЛА ДА КУПУВА ЦЪ-400 !!!ЦЕЛТА БЕШЕ САЩ ДА НАМАЛИ ЦЕНАТА НА СВОИТЕ ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ !!! ТУРСКАТА АРМИЯ ИЗПОЛЗВА АМЕРИКАНСКИ ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ !!! РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ ТОВА ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНО ОБОРУДВАНЕ ТАКА,ЧЕ ЕРДОГАН НЯМА КАК ДА РАЗВАЛИ ОТНОШЕНИЯТА СЪС САЩ !!! ТУРЦИЯ ВИНАГИ МОЖЕ ДА НАНЕСЕ СЪКРУШИТЕЛЕН УДАР НА КЮРДСКИТЕ ТЕРОРИСТИ В СИРИЯ !!! СЕВЕРНА СИРИЯ Е РАВНИНА И Е ИДЕАЛНА ЗА ТУРСКИ ТАНКОВ БЛИЦКРИК +АВИОУДАРИ ОТ АВИАЦИЯ И ДРОНИ !!! ТУРЦИЯ РАЗПОЛАГА С МОДЕРНА АВИАЦИЯ И АРМИЯ !!! КАКТО КАЗА ЕРДОГАН НА КЮРДСКИТЕ ЦИГАНИ: МОЖЕ ДА ДОЙДЕМ ИЗНЕНАДВАЩО ПРЕЗ НОЩА И ДА ВИ ИЗПАРИМ !!! САЩ ЗНАЕ ,ЧЕ СИРИЙСКИТЕ КЮРДИ СА СЪЩИТЕ ТЕРОРИСТИ ОТ ПКК !!!ИЗПОЛЗВАТ СЪЩИТЕ ЗНАМЕНА С ЧЕРВЕНА ЗВЕЗДА И С МУСТАКАТИЯ ЦИГАНИН !!!АЗАБРАВИХ,ЧЕ ТУРЦИЯ МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА И ВИСОКОТОЧНИТЕ РАКЕТНИ СИСТЕМИ TR-300G (120KM) И РАКЕТНИЯ КОМПЛЕКС БОРА (300КМ ЕКСПОРТНА ВЕРСИЯ) 470 КГ БОЙНА ГЛАВА !!!