Отидете към основна версия

2 468 15

Макрон: ЕС да ограничи притока на евтина източноевропейска работна ръка

  • еманюел макрон-
  • ек-
  • източна европа-
  • работна ръка-
  • брюксел
Снимки: БТА/АР

Френският президент Еманюел Макрон призова Европейската комисия да направи повече за ограничаването на притока на ниско платени източноевропейци, които са временно работещи във Франция, предупреждавайки, че това подкопава подкрепата за ЕС, предаде "Ройтерс".

След среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел - първата, след като на президентските избори победи лидерката на крайната десница Марин Льо Пен, Макрон посочи пред репортери, че е решен да реформира Франция, за да съживи икономиката на страната, но че също така ЕС трябва да защитава социалните стандарти.

Наред с Франция, която се реформира, която се трансформира, която радикално се променя, ние имаме нужда от една Европа, която защитава, подчерта Макрон.

Европейските правителства са разделени - най-общо казано между бедния Изток и богатия Запад - по въпроса за промените на правилата, според които например български шофьори или литовски строители могат да бъдат изпратени във Франция за определен период от време и да получават източноевропейски заплати, които често са под гарантирания минимум на Запад, отбелязва "Ройтерс".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: