Last news in Fakti

14 Май, 2017 17:23 6 758 12

Костюм за 450 евро, или как Макрон печели симпатизанти

  • франция-
  • костюм-
  • президент-
  • облекло-
  • еманюел макрон

Първата дама също впечатлява със стил и скромност

Костюм за 450 евро, или как Макрон печели симпатизанти - 1
Снимка: БТА/ AP

Новоизбраният френски президент Еманюел Макрон беше облечен с костюм за скромните 450 евро на церемонията по встъпването си в длъжност.

С това центристкият кандидат, който спечели изборите в конкуренцията на Марин льо Пен, иска да изпрати послание за скромност, коментира „Ройтерс“.

На официална церемония в Елисейския дворец Франсоа Оланд връчи властта в ръцете на Еманюел Макрон, който е най-младият президент в историята на страната.

С костюма си за под петстотин евро държавният глава отправя сигнал, с който да спечели повече симпатизанти и да покаже на своите сънародници, че е един от тях.

Един от конкурентите му в президентската надпревара – Франсоа Фийон, загуби голяма част от подкрепата си заради скандал, в който стана ясно, че е получил като подаръци костюми за 13 000 евро.

В същото време първата дама на Франция – Бриджит Макрон, беше с облекло на известна модна къща, но взето под наем. Този факт също е забележителен.

Бившият френски президент Никола Саркози си навлече гнева на своите сънародници заради разточителните си навици. Франсоа Оланд също попадна под огъня заради сметката от 10 000 евро месечно за фризьорски услуги.

Костюм за 450 евро, или как Макрон печели симпатизанти
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ения

    24 1 Отговор
    А колко струва костюма например на Цветанов?
  • 2 Невъзпитан

    7 7 Отговор
    450 ?Аз имам сако за 1550

    Коментиран от #3

  • 3 МартинК

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Невъзпитан":

    Браво!!!
  • 4 Реално

    25 2 Отговор
    Важното е като свърши мандата със какъв костюм ще излезе...Такива "скромни" като него сме ги виждали много...
  • 5 DGI

    14 1 Отговор
    Тоя Марикон ли беше, Макарон ли е не го знам какъв е чистия пример за това как работи чифутската пропагандна машина - Медиите. Стар бизнесмен, спящ с млади жени и станал президент е олицетворяван като най-голямото зло на Америка, а хахото Макрон е едва ли не най-доброто което може да се случи на Франция.
  • 6 Марчо

    10 12 Отговор
    Макрон е пич, евала на французите, че не избраха оная грозотия.
  • 7 onq s konq

    2 11 Отговор
    Ако някой от нашите облече такъв костюм, комунягите ще го оплюят веднага че е колкото пенсиите на няколко ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ за една година, надявам се Макрон скоро да поправи грешката и да започне да се облича подобаващо на политик от висш мащаб.
  • 8 Петър Мъдото

    9 4 Отговор
    аз толкова ми е заплатата за месеца. Къф е тоа костум бе да не е от злато. Мене дънките ми са за 25лв и ги нося 2 години. Тениските ги зимам на 10-15 пърчето. Само за оригинални Адидаски давам много пари ама ги намирам в ОЛК - пускат оферти на 40-50лв. Много пари но държа да са ми оригинални
  • 9 БАЙ ГАН4О

    9 6 Отговор
    П...ла е с неизгладен костюм следователно не е и чистен на химическо чистене ,а бабата е с мундир останал от Наполеон ама много им къса фустата нещо

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бг -няма такава държава!

    15 3 Отговор
    Нашата пацулана Лилянчето Павлова оня ден се мотаеше в кулоарите на парламента с дамска чанта за 5000€,забележете само чантата за 5000€!!!Тоалет,обувки да не говорим ,бутикови италиански не знам си колко,ей това е гаврата с изстрадалия бг народ.На Марешки наложниците дето си ги вкара в парламента,знайни и незнайни...грандомания,комплекси,пращят отвсякъде ей това е бай ганьовщината...

    Коментиран от #12

  • 12 незнайко

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "Бг -няма такава държава!":

    Вие от медиите ли знаета, че чантата и струва 5000€ или сте я виждали? Как не разбрахте, че не всичко което хвърчи се яде ! Ако бяха написали 10000€ пак ли щяхте да "клъвнете" ?
Новини по държави: