Отидете към основна версия

15 006 26

Колата на лейди Даяна била "смъртоносен капан"

  • лейди даяна-
  • разкрития-
  • кола

Шокиращи разкрития за катастрофата

Снимка: БТА/AP

Колата, с която лейди Даяна катастрофира и почина през 1997 г. е била опасна и несигурна. Това съобщават френски медии, цитирани от „Дейли Мейл“.

Смята се, че колата не е била годна за път и не е издържала на скорост по-висока от 60 км/ч. Подобно предупреждение е било отправено само два месеца пред 31-ви август 1997 г. Тогава бившата съпруга на принц Чарлз катастрофира в Париж с приятеля си Доди Файед, докато се опитваше да избяга от репортери.

„Тази кола беше боклук. Тя и преди беше катастрофирала и имаше проблеми“, заяви фотографът Паскал Ростейн.

Според него персоналът на хотела, в който са били отседнали Даяна и Файед, е дал предупреждение, че машината спешно трябва да бъде сменена. Някои дори определят колата като „капан на смъртта“.

През 1994 г. колата била открадната от рецидивист. В последствие обаче са се появили проблеми с окачването й. Тя била изоставена, а застрахователите посъветвали собственика да я продаде, защото тя била трудна за ремонт.

По време на катастрофата колата е развивала скорост надвишаваща допустимата двойно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кралицата можеше да спаси Даяна

    Бившият бодигард на принцеса Даяна обяви, че тя е можело да бъде още жива, ако кралицата е била взела нужните мерки преди години, съобщи „Дейли ...
    30.07.2017
    6 133
    3
Новини по държави: