Отидете към основна версия

7 016 8

Паника и ужасяващи сцени в Торино

  • торино-
  • ювентус-
  • италия-
  • паника-
  • бягство-
  • ранени-
  • фенове

Над 700 души са пострадали при паническото бягство

Снимка: БТА/ AP

До ужасяващи сцени се стигна в Торино по време на футболния мач между Ювентус и Реал (Мадрид), игран в Кардиф. Привърженици на „старата госпожа“, събрали се на площада „Сан Карло“, панически се втурнаха в различна посоки.

В центъра на северния италиански град беше създадена фен зона, на която на големи екрани торинци можеха да гледат финала в Шампионската лига. През второто полувреме обаче се стига до паническо бягство.

Италианските медии пишат, че бягството може да е причинено от падането на метална конструкция. Има версия, че заради хвърлена бомбичка са се чули силни писъци и хората са помислили, че става въпрос за терористичен атентат.

Стотици фенове на Юве са се разбягали в различни посоки. При паническото бягство и създалата се суматоха много са били ранени. Няма информация за жертви.

„Ла Стампа“ написа, че 700 души са били ранени, повечето от които са се разминали с леки наранявания или прорязвания от счупени бутилки на земята. Полицейското присъствие на централния площад е било засилено.

Най-малко петима от ранени са в тежко състояние, включително 4-годишно дете с травма на главата. „Шокиран съм, беше като „Хейзъл“, сподели привърженик на Ювентус, визирайки трагичните събития от 1985 година на стадион „Хейзъл“ в Брюксел. Тогава фенове на Ливърпул тръгват към тези на Ювентус. 39 души загиват, след като са притиснати към бетонна стена вследствие на паническото бягство.

Друг свидетел споделя, че хората са се разбягали, след като са чули силни писъци. Всички са се насочили към изходите на фен зоната, а деца са загубили контакта с родителите си. Хаос и паника, описват случилото се присъстващите на „Сан Карло“. Ювентус загуби финала срещу Реал (Мадрид).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: