Отидете към основна версия

11 485 8

Тръмп най-после си намери майстора (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • индия-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • белия дом-
  • вашингтон-
  • нарендра моди

Индийският премиер Моди сграбчи два пъти в мечешка прегръдка американския президент пред камерите

Снимки: БТА/АР

Прегръдки замениха ръкостискането - индийският премиер Нарендра Моди сграбчи два пъти в мечешка прегръдка президента Доналд Тръмп пред камерите и двамата направиха изявления пред журналисти в Розовата градина на Белия дом, предаде АП.

Видеото с прегръдките веднага заля социалните медии.

Тръмп прие в Белия дом Моди за първата им среща и двамата изтъкнаха топлите отношения между двете глобални сили. Той каза, че Моди се е съгласил Индия да бъде партньор на САЩ в борбата с радикалния ислямски тероризъм. Президентът добави, че и САЩ, и Индия са изпитали "злините на тероризма и радикалната идеология, която ги направлява. Ще унищожим радикалния ислямски тероризъм", подчерта той.

Президентът каза, че изпълнява предизборното си обещание да посрещне Моди като истински приятел в Белия дом и обяви, че дъщеря му Иванка Тръмп е приела покана да посети Индия през есента, за да участва в бизнес форум.

Моди похвали успешния бизнес на Тръмп и мантрата му от кампанията "Да направим Америка отново велика". Искам да ви поканя с вашето семейство в Индия, каза индийският премиер.

Тръмп каза, че отношенията между двете страни никога не са били по-добри. "Чест е да приема лидера на най-голямата демокрация в света", продължи той. "Премиерът Моди и аз сме световните лидери в социалните мрежи. Това дава възможност на хората да чуят пряко гласовете на онези, които са избрали, а на нас - да чуем директно хората. Мисля, че добре се справяме", добави той.

След това президентът и съпругата му Мелания дадоха официална вечеря в чест на Моди - първата, дадена в Белия дом на чуждестранен лидер откакто Тръмп встъпи в длъжност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп вече работи за втори мандат (СНИМКИ)

    Следващите президентски избори в САЩ може и да са лед около 1200 дни, но Доналд Тръмп вече се е заел с набирането на средства за задаващата се кампани ...
    29.06.2017
    1 113
    0
  • САЩ превъоръжават и Индия

    Отбранителното сътрудничество между САЩ и Индия ще бъде сред водещите теми от дневния ред на срещата между американския президент Доналд Тръмп и индий ...
    26.06.2017
    3 130
    21