26 Юни, 2017 13:12 3 116 21

САЩ превъоръжават и Индия

  • индия-
  • доналд тръмп-
  • нарендра моди-
  • оръжие-
  • превъоръжава-
  • делхи

Покупки в сферата на отбраната ще бъдат сред основните теми на разговорите Тръмп-Моди в Белия дом

САЩ превъоръжават и Индия - 1
Снимки: БТА/АР

Отбранителното сътрудничество между САЩ и Индия ще бъде сред водещите теми от дневния ред на срещата между американския президент Доналд Тръмп и индийския премиер Нарендра Моди в Белия дом, пише в. "Вашингтон пост".

САЩ имат голям интерес да допринесат за модернизацията на индийската отбрана и да помогнат за утвърждаване на ролята й на лидер в азиатско-тихоокеанския регион, каза преди разговорите американски официален източник.

Белият дом отказа да предостави допълнителни данни за възможни оръжейни продажби, като заяви единствено, че се очаква ролята на Индия като важен партньор в сферата на отбраната да намери "конкретен израз". Но американски и индийски медии съобщиха, че предстои да бъде обявена покупката на 22 безпилотни самолета за индийските военноморски сили.

САЩ превъоръжават и Индия

Сред дневния ред са още теми като общи действия за борба с тероризма, икономически въпроси, търговията и сътрудничеството в сферата на сигурността в индийско-тихоокеанския регион. Лидерите ще обсъдят сътрудничеството в противодействието на тероризма, по-специално по отношение на следенето на терористи, обмена на разузнавателни данни и това кой следва да бъде обявяван за терорист, заяви още източникът.

САЩ превъоръжават и Индия

За търговията американската страна възнамерява да поиска по-балансирани отношения, съчетани с по-големи права за защита на интелектуалната собственост и по-ниско облагане за компаниите от САЩ, които правят бизнес в Индия. Вашингтон иска да постави ударение и върху продажбите за Ню Делхи в енергетиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андре

    16 7 Отговор
    Тия пари ще ви унищожат един ден...
  • 2 Жапон

    22 18 Отговор
    Индия иска да купи дронове за 2 милиарда .
    Също така иска да замени оказалите се катастрофални Су 30 с американски самолети. До колкото знам с F-18 Super Hornet

    Коментиран от #4

  • 3 Миша

    8 22 Отговор
    Индииците са много глупав народ щом заменят нашите самолети с американски. Нашите са наи добри в цял свят.
  • 4 Справедлив

    14 11 Отговор

    До коментар #2 от "Жапон":

    Еми значи нищо незнаеш-а само тролиш...Индия винаги е балансрала армията си със руски и амерткански оръжия около 50/50 -факт. Според индийците това им дава възможност да са в "час" със всички военни нововъведения...Макар че има една подробност-никой не продава най-новите си разработки....

    Коментиран от #5

  • 5 Жапон

    14 9 Отговор

    До коментар #4 от "Справедлив":

    Я сега да ми обясниш що за баланс е това да се сменят самолети ,купени през 2002 г. Каквото остана от тях ,де

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Андре

    14 9 Отговор

    До коментар #5 от "Жапон":

    Е стига с тези неудобни въпроси... пак ли искаш да те излъже ? :D
  • 7 Справедлив

    16 18 Отговор

    До коментар #5 от "Жапон":

    Това че си сменяли самолетите е пълна и тотална лъжа...Ти знаеш ли колко самолета има в индийската армия бе троле?? Така то се сменят самолети със такава бройка...Да не говорим за прословутото учение в индийската армия,когато резултата беше 12-0 за руските самолети...Тогава един военнен експерт от САЩ каза че гледа и реве...има го в тубата учението....Айде че нямам време да се занимавам с тролове тук....
  • 8 Андре

    13 6 Отговор
    Скорпионе ти ли си бе... подложка :D
  • 9 onq s konq

    19 16 Отговор
    Милиардите от продажба но оръжие пак заобиколиха гладна Русия.Което значи,че ще се наложи ще неще да увеличи добива на газ и нефт.Което пък значи че цените ако не паднат още,то поне няма да се вдигат и ще караме повече.Което пък значи ЧЕ СМЕ НА ПЕЧЕЛИВШАТА СТРАНА,А НЕ ОБРАТНОТО КАКТО СКИМТЯТ ЗАПИЛЕЛИТЕ СЕ ИЗ НЕОБЯТНА РУСИЯ БЪЛГАРСКИ ОТЛОМКИ,приели я като своя Родина!
  • 10 Жапон

    16 9 Отговор
    Искам да попитам -вярно ли е ,че руснаците на парижкото изложение не са продали и едно хвърчило ???

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Справедлив

    13 13 Отговор

    До коментар #10 от "Жапон":

    Руснаците на Борже не правиха демонстрации със полети-да ти кажа защо...Искат да намалят тежестта и значението на това изложение за да лансират своите изложения-в Ижовск,Подмосковието и в Петербур...а колкото до сделките-сделки са сключили всички учасници-факт. Тъпо е да се отрича по твоя начин всичко-само защото е руско... Всеки народ си има своите достойнства и успехи..лек ден..нямам време...
  • 12 Монго

    10 14 Отговор

    До коментар #10 от "Жапон":

    "Рособоронэкспорт" подписа първия си експортен договор с Ирак за доставка на Ка-52. Сделката е сключено в рамките на споразумението от октомври 2012 г. за закупуване от Ирак на военна техника от Русия на стойност 4,3 милиарда долара.
    Също днес „Рособоронэкспорт” е сключила договор за продажба на Ми-28Н, без да се споменава с коя държава. Според неназовани източници става въпрос за 40 броя бойни вертолети отново за Ирак.
    Това на втория ден в Бурже.

    Коментиран от #13

  • 13 Жапон

    11 7 Отговор

    До коментар #12 от "Монго":

    Сега годината е 2017 -явно не ти е известно , та за това се обосноваваш с новини от 2013
  • 14 Бай хой

    11 11 Отговор
    А ве тука някои дужове ли вождат? В статията се говори за покупка на 22 безпилотника като не се уточнява какви тчно и козячетата почнаха да фантазират за смяна на самолети. Вярно простотията не ходела по магаретата.

    А нашите тикви комунисти купиха кугъри по 50 милиона които стават за разходка и стрелба по крави в Странджа и се блъслат в кораби ама не въздушни или космически.
    А един мил28 струва 11 милиона но не става за разходка.
  • 15 Kcaniba

    12 8 Отговор
    В коневръза пак смут настана....

    Коментиран от #16

  • 16 Монго

    12 9 Отговор

    До коментар #15 от "Kcaniba":

    А в сеновала се търкалят НПО меки китки.
  • 17 Kcaniba

    8 11 Отговор
    Не се обаждайте от коневръза,спасибо..
  • 18 Монго

    11 8 Отговор
    А от сеновала защо се обаждате задъхани?
  • 19 Kcaniba

    15 13 Отговор
    Русия ще предостави на Индия,ушанки невидимки,стойността е за няколко млрд. рубли и е засекретена...очакваме пресконференция от коневръза!
  • 20 Kcaniba

    1 2 Отговор
    Русия произвежла за Индия на добрите подводници в света!!
    Отделно Индия и Русия произвеждат редица бойни системи съвместни разработки.
    Най много Индия после да ги предаде на Русия за по-задълбочен анализ за противодействие на тез амерски дивайси.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.